Domaća natjecanjaPolufinalne utakmice Kupa Hrvatske i Kupa Snježane Ušić u Rijeci, Kaštelima i Osijeku

09/02/2021

Voljom ždrijeba i ove se godine u polufinalu sastaju isti suparnici kod odbojkašica i odbojkaša kao i prošle sezone.

Kod odbojkašica se dakle u srijedu 10. veljače sastaju u riječkoj dvorani Mladosti domaća Rijeka CO te Kaštela, ekipa koja je u posljednjem Kupu Hrvatske Snježana Ušić igrala u finalu, i izgubila od zagrebačke Mladosti 0:3. Finale je, za odbojkašice i odbojkaše, podsjetimo, zbog pandemije Covida 19 bilo održano kasnije no obično, 12. rujna u Zadru.

Riječanke, koje su posljednji puta nastupile u finalu 24. travnja 2019. godine u Rovinju, kada su izgubile s 2:3 od Mladosti, prošle su godine u polufinalu izgubile 0:3 od Kaštela, tada kao gošće. Kaštelanke su favoriti i u ovom susretu, što potvrđuje i trenutni plasman na tablici Superlige (Kaštelanke su trećeplasirane, a Riječanke devete). Ove su se dvije ekipe već susrele u aktualnoj sezoni, u prvom dijelu Superlige, kada su Kaštelanke kao domaćini slavile s 3:0 u okviru 9. kola. Uzgred, Kaštelanke će dan kasnije, u četvrtak 11. veljače unaprijed odigrati susret 15. kola Superlige protiv Poreča (19:00).

U drugom polufinalnom paru kod odbojkašica, baš kao i lani, sastaju se Marina Kaštela i Mladost, u GD Kaštela s početkom u 20:00 sati. Prošle godine je, 5. rujna, u polufinalu slavila ekipa Mladosti, aktualne pobjednice Kupa Hrvatske Snježana Ušić, pobijedivši Kaštelanke s 3:0. No, ove su sezone odbojkašice Marine Kaštela na neki način najavile da ne žele reprizu prošlogodišnjeg polufinala, pobijedivši već Zagrepčanke s 3:2 u okviru 4. kola Superlige, također u svojoj dvorani u Kaštelima, i to nakon što su Mladostašice vodile s 2-0 u setovima. Mladost je trenutno prvoplasirana, a Marina Kaštela drugoplasirana ekipa Superlige, no obje ekipe imaju isti broj bodova (38).

Kod odbojkaša pak u polufinalu se u srijedu 10. veljače u Osijeku sastaju domaća Mursa Osijek i Split, baš kao i u lanjskom polufinalu, kada su slavili Osječani s 3:0. Osječani su i sada favoriti o čemu svjedoči i njihova nepobjedivost u domaćoj Superligi gdje suvereno vode s 35 bodova iz 12 utakmica, i to bez poraza. Splićani su na četvrtom mjestu s 24 boda i omjerom pobjeda i poraza 8-4, od kojih ističemo poraz 1:3 od Murse Osijek u gostima u 9. kolu. Splićani će u povratku iz Osijeka sutradan, u četvrtak 11. veljače, unaprijed odigrati susret 21. kola protiv Marsonije u Slavonskom Brodu.

Kao podsjetnik, spomenimo da su u prošlogodišnjem finalu Kupa Hrvatske slavili odbojkaši Mladosti koji su s 3:2 pobijedili Mursu-Osijek 12. rujna u Zadru, nakon 141 minute igre i nakon što su Osječani vodili s 2-1 u setovima.

Zbog obveza Mladosti u MEVZA ligi drugi polufinalni par Ribola Kaštela – Mladost, odigrat će se u utorak 16. veljače u GD Kaštela.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top