Domaća natjecanjaMladostaši žele reprizu prošlogodišnjeg kupa, Kaštelani revanš

16/02/2021

Prošle godine, 5. rujna, također u polufinalu Kupa Hrvatske, odigranom tek na jesen, uoči nove sezone, zbog pandemije koronavirusa, Ribola Kaštela je ugostila u svojoj dvorani zagrebačku Mladost, i izgubila 1:3. Poveli su s 1-0 u setovima i izgubili slijedeća tri. Ove je godine igrom ždrijeba polufinalni par identičan, ponovno Mladostaši dolaze u gradsku dvoranu u Kaštelima. Puni samopouzdanja, jer i posljednji puta kada su gostovali u Kaštelima, 15. studenoga, u okviru 9. kola Superlige, slavili su s 3:0.

I trenutni položaj na tablici naslućuje da su Zagrepčani, branitelji naslova pobjednika Kupa Hrvatske, favoriti u ovom susretu. Mladost zauzima drugu poziciju u Superligi nakon 15 kola, s 36 bodova i 12 pobjeda, uz jedan poraz, u 11. kolu od prvoplasirane i do sada neporažene Murse Osijek, koju su, uzgred, lani u finalu Kupa Hrvatske pobijedili 3:2. Kaštelani su trenutno četvrti na tablici, s 28 bodova i skorom 9-4.

No, kup je oduvijek bilo natjecanje u kojem su svakojaka iznenađenja moguća, i gdje nužno favoriti ne moraju pobijediti.

Svjesni su toga u redovima odbojkaša iz Doma odbojke, pa iskusni libero Mladosti, reprezentativac Sven Šarčević pred ovaj susret oprezno govori:

– Zbog ozbiljnosti i važnosti ovog susreta na put smo otišli dan ranije, kako ništa ne bi prepustili slučaju. Ne krijemo da nam je plan ove godine obrana prošlogodišnjeg naslova pobjednika Kupa Hrvatske. Ribola Kaštela je pomladila momčad ove sezone, no uz nekoliko iskusnih igrača koji su ostali, pokazuju da su protivnik kojeg treba respektirati. Mene su ugodno iznenadili ove sezone – govori s velikim respektom Šarčević, koji je nekoliko sezona igrao u Kaštelima, podižući trofeje za prvaka države, ali ne i pobjednika Kupa.

– Znamo da su se i oni dobro pripremili za ovaj susret, pa stoga očekujem odličnu utakmicu, ali i našu pobjedu. Imali smo jednu kraću turneju prošlog vikenda u MEVZA ligi, ne baš uspješnu, no uspjeli smo pronaći idealnu postavu s kojom ćemo se suprotstaviti Kaštelanima, a i pobjeda protiv Centrometala u gostima u Superligi, dala nam je dodatnog samopouzdanja.

Jedan od iskusnijih igrača u redovima Ribola Kaštela je, baš kao i Šarčević, libero Hrvoje Pervan, koji će pred susret s Mladostašima reći:

– Nadam se da će pobjeda ovoga puta otići na našu stranu. Jako ih dobro poznajemo, dobro smo se pripremili za njih, u tehničko-taktičkom smislu, za što je zaslužan naš trener, i trebamo to sprovesti u djelo na utakmici. Respektiramo ih, ali smo isto tako svjesni da je u kup natjecanjima sve moguće, pogotovo što smo domaćini, bez obzira što zbog pandemije koronavirusa nije moguće da tribine budu pune kao što bi inače bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Susret je na rasporedu u utorak 16. veljače s početkom u 18.00 sati, u GD Kaštela, uz prijenos na TV kanalu ArenaSport 2.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top