AktualnoEuroVolley 2021Izbornik Daniele Santarelli i reprezentativka Lucija Mlinar s nestrpljenjem očekuju Europsko prvenstvo u Zadru

26/02/2021

Posljednji se puta, prije pandemije Covida 19, hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija našla zajedno na okupu u Nizozemskoj, u Apeldoornu, na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Bilo je to u siječnju 2020. godine, a ubrzo nakon toga, svijet je paraliziran korona virusom, tako da se nisu održale niti Olimpijske igre, ali niti mnoga klupska natjecanja, nacionalna i europska, nisu se odigrala do kraja.

Stoga svi s nestrpljenjem očekuju ovo ljeto i povratak sporta u punom obimu, jer borba s korona virusom je sve uspješnija, pogotovo nakon pronalaska uspješnog cjepiva. Ovo ‘novo normalno’ nikome od sportaša nije baš drago, tako da svi priželjkuju povratak u ‘stara vremena’.

Među njima je i, naravno, Daniele Santarelli, 39-godišnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije od 2018. godine, trener talijanskog vrhunskog kolektiva Imoco Volley Conegliano, klupskog svjetskog prvaka 2019. godine, koji se jako veseli ovom ljetu i ponovnom radu s najboljim hrvatskim odbojkašicama.

– U ovim teškim trenucima kada cijeli svjetski sport trpi zbog pandemije korona krize veseli nas i sama pomisao da ćemo ovo ljeto igrati na  Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Za nas je to privilegija i ponosni smo što ćemo biti jedni od domaćina ovom važnom natjecanju. Ovo će ljeto biti iznimno važno za cijeli sport u svijetu, a posebno za odbojku. Hrvatski odbojkaški savez radi dobar posao posljednjih godina, a Europsko prvenstvo će biti prava nagrada za hrvatsku odbojku. Svjesni smo da će razina natjecanja biti iznimno zahtjevna i teška ali imamo cijelo ljeto za pripreme na pravi način, kroz natjecanja koja prethode Europskom prvenstvu, Challenger kup i Europsku ligu.

Lucija Mlinar, 25-godišnja hrvatska reprezentativka na poziciji primačice-pucačice, koja ove sezone nastupa za talijansku ekipu Bartoccini Fortinfissi Perugia, za koju je potpisala nakon odličnih sezona u njemačkom Dresdenu i mađarskoj Békéscsabai, dijete Mladosti, također jedva čeka vidjeti se u Zadru sa svojim suigračicama iz reprezentacije.

– Mislim da je domaćinstvo grupne faze Europskog prvenstva velika prilika za sve nas. Već smo dokazale da se hrvatska odbojka može osloniti na našu budućnost i da imamo obećavajuću priču. Nadamo se samo da ćemo moći igrati pred našim navijačima, što bi bio dodatni vjetar u leđa našoj igri. Igranje jedne od skupina Europskog prvenstva u Zadru biti će lijepa promidžba za odbojku, za Hrvatsku. To je predivan sport za razvoj djeteta i podržavam svaku priliku kada ljudi imaju priliku gledati odbojku. Mi ćemo dati sve od sebe da na Europskom  prvenstvu ostvarimo što bolji rezultat, kako za nas pojedinačno tako i za cijelu hrvatsku odbojku!

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top