AktualnoEuroVolley 2021Jedva čekam Europsko prvenstvo u Zadru, a i sve teže podnosim lockdown u Mađarskoj

03/03/2021

Sanja Gamma, odbojkaški brend koji traje već pune 23 godine, i kako je krenula, ili točnije, kako još igra, ne misli stati samo na tome. Do sada je u toj prebogatoj karijeri za koju je i Europa bila pretijesna, pa je i zaigrala i u Aziji, u Južnoj Koreji, a igrala je za čak 19 klubova u 9 država! Karijera vrijedna svakog poštovanja, uz dodatak da Sanja uvijek dolazi u klub kao ‘dodana vrijednost’, nikako kao igračica koja popunjava broj na kraju klupe, o čemu svjedoče brojni trofeji. Rođena pobjednica, uvijek i svuda dobri duh ekipe, ’emotivka na najjače’, Sanja ovu sezonu igra u Budimpešti, u redovima Vasas Obude.

I to kako igra, sa svojih 36 na leđima odrađuje lavovski dio posla u klubu slavnog imena koji je ipak u odbojkaškom smislu do nedavno bio na puno slabijem nivou.

–  Odlično mi je ovdje, zadovoljna sam, klub je posložen na pravi način, atmosfera unutar ekipe je sjajna, i mogu reći da doista uživam – reći će uvijek raspoložena Sanja, koja u Mađarskoj igra na poziciji dijagonale, i s kojom je u klubu još jedna naša reprezentativka, srednja blokerica Ema Strunjak.

–   Ovdje bih mogla igrati još deset godina, no kako sam potpisala na jednu sezonu, za iduću ćemo još vidjeti. Dobijem puno lopti, najbolji sam server i skorer lige, tako da sam doista zadovoljna. Usprkos tome što se kao ekipa stalno ‘krpamo’ zbog ozljeda jer je uvijek neka od igračica ‘na bolovanju’. Tako sam i ja bila, zbog Covida 19 koji sam preboljela u rujnu, a i u siječnju sam zbog manjeg operativnog zahvata propustila jednu utakmicu – reći će Sanja.

 

Njezin Vasas Obuda nakon uspješnog prolaska četvrtfinala, u polufinalu će  Prvenstva Mađarske, koje kreće za tri tjedna, igrati protiv Fatum Nyiregyhaze za koju igra još jedna naša reprezentativka, Karla Klarić.

– Na početku sezone se razmišljalo čak i o osvajanju naslova prvakinja, no s vremenom su malo te ambicije korigirane, ponajviše zbog čestih ozljeda u ekipi. No, polufinale će svakako biti zanimljivo jer mislim da smo zapravo sve četiri ekipe podjednake po snazi i da nema izrazitog favorita. Uglavnom, liga završava u drugoj polovici travnja.

Dovoljno rano za odmor i pripremu za ‘dugo toplo reprezentativno ljeto’.

–  U stalnom sam kontaktu s ljudima iz Hrvatskog odbojkaškog saveza, znam kakav je ovoljetni plan i mogu reći da se veselim ponovnom okupljanju reprezentacije i susretu sa suigračicama. Moj nastup u reprezentaciji nikada nije bio upitan, uvijek sam na dispoziciji, a posebno se veselim Europskom prvenstvu u Zadru. Pogotovo jer ovdje u Budimpešti još uvijek vlada vrlo tvrdi lockdown, policijski sat od 20 sati navečer do 5 ujutro, puno toga ne radi ili je zatvoreno, utakmice su bez gledatelja, a i odlazak doma u neke slobodne dane postao je previše kompliciran zbog testiranja na Covid 19. Iako mi je Osijek, u kojem živi suprugova majka, na dva sata vožnje automobilom od Budimpešte, nažalost ne mogu to koristiti. Žao mi je što niti meni ne može nitko doći, a baš sam se veselila posjetima prijatelja, jer sam nakon dugo vremena u susjednoj državi odakle nije problem skoknuti kući na dan, dva, da nije korone – reći će na kraju Sanja Gamma, odbojkašica nesalomljiva duha, uz jednu zanimljivost:

– Malo mi je bilo čudno na početku u klubu jer su oba trenera, i glavni i pomoćni, mlađi od mene, no uspostavili smo sjajan kontakt pun uvažavanja i poštovanja, tako da je sve začas sjelo na svoje mjesto.

 

 

 

Instagram

5 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top