AktualnoEuroVolley 2021Predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić u službenom posjetu kod predsjednika HOS-a Ante Bakovića

03/03/2021

Predsjednik Europske federacije Aleksandar Boričić danas, 03. ožujka posjetio je Zagreb, gdje je s predsjednikom Hrvatskog odbojkaškog saveza Antom Bakovićem i predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom razgovarao o strateškim koracima važnim za hrvatsku odbojku i Europsko prvenstvo u Gradu Zadru.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša postao je prvi #EuroVolley ambasador u Međunarodnom olimpijskom odboru. Između sva tri partnera CEV-a, Olimpijskog odbora i Hrvatskog odbojkaškog saveza dogovorene su daljnje aktivnosti, smjernice i detalji u organizaciji i domaćinstvu Europskog prvenstva za seniorke 2021.

 

Uz podršku CEV-a  i Olimpijskog odbora u Hrvatskoj će se intenzivirati aktivnosti razvoja odbojkaških disciplina poput odbojke na snijegu, odbojke na pijesku i odbojke u školama u daleko većoj mjeri nego do sada za što će velika podrška u znaju i opremi doći u Hrvatsku od strane Europske federacije.

Predsjednik Mateša i predsjednik Baković biti će posebni gosti predsjednika Boričića na finalu Lige prvaka u Veroni tijekom travnja 2021.

 

CEV će nastaviti podržavati aktivnosti HOS- a i pomagati razvoju odbojkaškog sporta i odbojke u Hrvatskoj, a jedna od takvih pomoći doći će od CEV-a u vidu financijske pomoći savezu za preseljenje u novi prostor, nakon što je dosadašnje sjedište saveza uništeno u potresu u ožujku prošle godine. 

Hrvatski odbojkaški savez u novi prostor će useliti krajem trećeg mjeseca, točno godinu dana nakon iseljenja, a kojom prilikom će predsjednik CEV-a Boričić, predsjednik FIVB-a Graca i predsjednik HOO-a Mateša ponovno biti gosti HOS-a.

 

Predsjednik Boričić je na kraju zahvalio na odličnom sastanku te izrazio zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim odbojkaškim savezom.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top