Domaća natjecanjaFinale Kupa Hrvatske i Kupa Snježane Ušić ovaj tjedan na Arenasport 1

08/03/2021

Odbojkaško prvenstvo ulazi u svoju sve zanimljiviju završnicu, do kraja su preostala još četiri kola u muškoj i ženskoj Superligi, a već sredinom ovog tjedna dobit ćemo prve laureate, biti će poznati pobjednici Kupa Hrvatske u obje kategorije.

Finale Kupa Hrvatske ove godine je  podijeljeno u dva dana. U srijedu 10. ožujka u Rijeci, od 20 sati u finalu Kupa Snježane Ušić sastaju se odbojkašice Rijeke CO i aktualne pobjednice kupa zagrebačka Mladost, a dan kasnije u Osijeku će se za trofej pobjednika Kupa boriti Mursa Osijek i Ribola Kaštela, od 17 sati. Obje se utakmice prenose i na TV programu Arenasport 1.

Odbojkašice Mladosti pehar namijenjen pobjednicama Kupa Hrvatske Snježana Ušić osvajale su posljednje tri sezone zaredom, lani pobjedom protiv Kaštela od 3:0, godinu prije toga protiv Rijeke CO bilo je 3:2, a u sezoni 2017/18. s 3:1 su nadigrale Kaštela. Baš je taj susret protiv Riječanki prije dvije godine vrijedan posebnog spomena, jer od tada Kup Hrvatske nosi ime proslavljene odbojkašice Snježane Ušić, a i u toj utakmici igranoj u rovinjskom Gimnasiumu na klupi Rijeke CO je kao prvi trener sjedio Leonard Barić, sadašnji trener Mladosti.

U polufinalu, u kojem su se sastale iste ekipe kao i sezonu ranije, Mladost je s 3:0 nadigrala Marinu Kaštela u gostima, a Riječanke iskoristile domaći teren i nakon velike borbe s 3:2 pobijedile favoriziranu ekipu Kaštela koja je u tom susretu vodila s 2-0 u setovima.

Kod odbojkaša u finalu pak neće biti aktualnih pobjednika Mladostaša, koji su u polufinalu u Kaštelima izgubili od domaće Ribola Kaštele s 1:3, istim rezultatom kojim su ih godinu ranije pobijedili također u polufinalu. Ali će se zato sada u borbi za trofej ponovno naći ambiciozna momčad Murse Osijeka, koja je lani u finalu Kupa Hrvatske izgubila 2:3 od Mladosti. Osječani su u ovogodišnjem polufinalu ponovno bili bolji od Splita, kojeg su pobijedili doma s 3:1, pa s puno samopouzdanja, kao vodeći i neporaženi u domaćoj Superligi nakon 18 kola, dočekuju momčad Ribola Kaštela s iskusnim trenerom Ivanom Rančićem na čelu, koji dobro zna kako se osvajaju trofeji.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top