Domaća natjecanjaTrenerica Rijeke CO Gordana Tomić i trener Mladosti Leonard Barić uoči finala Kupa Hrvatske Snježana Ušić

09/03/2021

Riječka dvorana Mladosti u srijedu će u 20 sati biti poprište finala Kupa Hrvatske Snježana Ušić za odbojkašice, gdje će se susresti ekipe zagrebačke Mladosti, braniteljice naslova, i domaća ekipa Rijeke CO, koja je senzacionalno izbacila iz finala favorizirane Kaštelanke. Trenerica Riječanki, Gordana Tomić, uoči tog će susreta iskreno reći:

– Mi smo već ulaskom u finale napravile ogroman posao kojem se nismo niti nadale, tako da ovom susretu pristupamo potpuno mirno i bez stresa. Želimo samo što bolje odigrati i pružiti kod kuće što bolji otpor favoriziranim Mladostašicama koje su bolja, jača i kompletnija ekipa od nas. I to je svima jasno, ali isto tako, kup je samo jedna utakmica, gdje je sve moguće, a to smo najbolje pokazale u polufinalu. Uostalom, i prije dvije godine smo se sastale s Mladosti u finalu Kupa Hrvatske, pa su nas tijesno pobijedile s 3:2, iako su i tada bile favoriti. Dakle, čuda su moguća…

Te se utakmice jako dobro sjeća i sadašnji trener Mladostašica Leonard Barić, koji je tada sjedio na klupi Rijeke CO. Samo, u odnosu na tadašnju ekipu, u riječkom je sastavu danas tek jedna igračica.

No, studiozni trener Zagrepčanki Barić svjestan je da se od njegove ekipe očekuje obrana trofeja:

– Znamo što nas čeka u Rijeci, no idemo po obranu naslova, jer je to naša dužnost i obveza. Nećemo nikako podcijeniti Rijeku, koja je oduvijek rasadnik talenata, i koja je usprkos mladosti sposobna svakoga dobiti, što su do sada i pokazale. S njima nema opuštanja, pogotovo ne kod njih doma, gdje su još opasnije. Mi smo u kompletnom sastavu, a igranje pred TV ekranima mislim da će i jednima i drugima biti dodatni motiv. Nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top