Ženska SuperligaOK Brda i HAOK Mladost #zajednozabanovinu

16/03/2021

Na inicijativu OK Brda i HAOK Mladost međusobni susret  19.kola odbojkaške Superlige  odigrao se u Glini u dvorani OŠ Glina pod sloganom #zajednozabanovinu.

Oba su kluba , uz podršku Hrvatskog odbojkaškog saveza i Udruge sudaca , ovim iznad svega sportskim potezom pokazali svoju želju da u  potresom pogođeno područje Banovine , točnije u Glinu,  odbojkom vrate bar na tren, život u normalu. Igračice i uprava OK Glina sa zadovoljstvom su prihvatili inicijativu i potrudili su se da dvorana OŠ Glina bude prava arena za jedan superligaški dvoboj. HAOK Mladost, kao domaćin napravio je sa svoje strane sve što je bilo potrebno za odigravanje, od Youtube streaminga  do službenog spikera, tako da je utakmica odigrana u odličnom i prijateljskom  ozračju.

Prvi set ekipa Mladosti dobila je rezultatom  25-17, a  sva sljedeća tri seta, uz odličnu i borbenu igru s obje strane,  igrala su se na razliku. Drugi set također osvojile su odbojkašice Mladosti 25-23, a treći set nudi pravu odbojkašku poslasticu. Iako je ekipa Mladosti vodila u više navrata i po četiri poena razlike i imala šest meč lopti, splitska Brda se nisu predavala i osvajaju treći set rezultatom 33-31. Jednako neizvjestan do samog kraja bio je i četvrti set. Brda u završnici seta uspijevaju sustići vodstvo Mladosti od 23-19, ali na kraju ipak Mladostašice zaključuju set  u svoju korist 25-22.

Ovom su utakmicom Mladostašice zadržale prvo mjesto na tablici i održale jednaku distancu od najbližih pratitelja, dok su Brda  pokazala kako se mogu nositi s prvom ekipom prvenstva te da i dalje nastavljaju borbu za četvrto mjesto koje vodi u doigravanje.

Live streaming kojim je utakmica prenošena uživo na YouTubeu trajno će svjedočiti o ovoj hvale vrijednoj  sportskoj gesti i da ova superligaška odbojkaška  utakmica ostane zabilježena kao prvi sportski događaj, na najvišem natjecateljskom rangu odigran na potresom pogođenom području Gline i Banovine.

I HAOK Mladost i OK Brda na kraju još jednom zahvaljuju OK Glina na gostoprimstvu i svesrdnoj pomoći. Hrvatski odbojkaški savez ovom prigodom upućuje pohvale svim sudionicima , OK Glina, OK Brda, HAOK Mladost, kao i sudcima utakmice.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top