EuroVolley 2021ReprezentacijeKarla Klarić osvojila Kup Mađarske

17/03/2021

 

Karla Klarić standardna je hrvatska reprezentativka, 26-godišnja 189 cm visoka odbojkašica na poziciji primačice-pucačice, već kako sama kaže, 11 godina u dresu s nacionalnim grbom. Zapravo, spada na neki način među starosjeditelje u reprezentaciji, ma koliko to, kada se gledaju njene godine, čudno zvučalo.

Karla je od 2011. godine otkako je otišla iz zagrebačke Mladosti u švicarski Vollero, još kao srednjoškolka Sportske gimnazije, do sada promijenila u karijeri devet klubova u pet europskih zemalja. Ove sezone igra za mađarsku ekipu Fatum Nyiregyhaza, gdje je zapravo stigla u polu sezoni, jer je nakon što je u sezoni 2019/20. igrala također u Mađarskoj, za Bekescabai, potpisala ugovor za grčki legendarni klub Olympiakos.

–   U Grčkoj nisam dugo ostala, što mi je s jedne strane žao jer se radi o velikom klubu, no Covid-sezona učinila je svoje. Stoga sam se u polu sezoni vratila u Mađarsku, u Fatum koji me je i prošlo ljeto htio u svojim redovima. Tako da je na kraju sezona ispala odlična – govori nam Karla nakon večernjeg treninga, dan nakon osvajanja mađarskog kupa.

–  Nema popusta s treninzima, sezona se bliži kraju i pred nama je još završnica prvenstva, gdje također želimo osvojiti naslov. Proslavile smo večer nakon osvajanja Kupa, bilo je lijepo, no odmah smo se sutradan okrenule novim zadacima.

U Fatumu joj je, kaže, odlično.

–  Odličan klub, odličan trener, dobro se radi i stvarno sam zadovoljna. Klub ima visoke ambicije, nakon Kupa osvojiti i Prvenstvo te dogodine igrati u Ligi prvakinja.

S vama ili bez vas dogodine?

–  To se još ne zna, nismo još počeli pregovarati, iako će i to uskoro doći na red. Meni je dobro u Mađarskoj, to je jaka i kvalitetna liga, možda ne toliko izjednačena kao recimo u Francuskoj, gdje svatko svakoga može dobiti, no ovdje postoji četiri-pet ekipa koje se izdvajaju kvalitetom. Evo, u polufinalu smo Kupa s 3:2 pobijedile Ujpest, nakon što su nas vodile s 2-0 u setovima. U finalu smo pak dobile moju nekadašnju Bekescabai s 3:0. Ja sam lani tamo bila najbolji skorer lige i ostavila dobar trag u ovoj ligi. Ma, sve mi je zapravo super, osim jezika, koji nikamo ne mogu savladati – smije se Karla.

Ovog je vikenda očekuje ponovno jedna jaka utakmica, protiv Vasasa u kojem dominira naša Sanja Gamma, zajedno s Emom Strunjak.

– Odlična su ekipa, s njima smo se sastale i u četvrtfinalu Kupa, a sada pak u polufinalu Prvenstva. Nadam se da ćemo i ovoga puta trijumfirati.

Mađarska je prije dvije godine bila jedan od suorganizatora Europskog prvenstva, baš kao što je i Hrvatska sada, 2021. godine. Mađarice nisu uspjele proći skupinu u Budimpešti, no to ih izgleda nije previše skrenulo s puta koji su zacrtale?

–   Mađarska je liga svake godine sve jača, puno ulažu, imaju plan i ustraju u tome, tako da ih niti slabiji rezultat od očekivanog na Europskom prvenstvu nije destabilizirao. Pojavljuje se sve više dobrih mladih igračica, dobro se s njima radi, a i strankinje koje igraju u ovoj ligi doprinose ukupnom podizanju kvalitete odbojke. Odličan je potez što su bili suorganizatori EP-a, kao što je i sjajan posao da smo se sada mi toga prihvatili. Vjerujem da bi ove godine mogle napraviti iskorak u odnosu na prošlo Europsko prvenstvo jer su sjećanja na onaj poraz od Turkinja od 2:3 u Ankari i te kako svježa.

Ovo će reprezentativno ljeto biti…

–  Dugo i toplo, znam, znam, ali se i veselim tome. Nismo odavno zbog koronavirusa imale okupljanje, i jedva čekam vidjeti suigračice, i krenuti s natjecanjima koja nas kroz ljeto očekuju, od Europske lige, preko Challenger kupa do Europskog prvenstva – iskreno se raduje Karla, koja u Mađarskoj živi na relaciji »posao-kuća-posao«.

–   U Mađarskoj je na snazi lockdown, osim osnovnih trgovina i ljekarni sve je zatvoreno, imamo i policijski sat, tako da se doista nigdje ne izlazi. Ali, ne bi niti mogla ni stigla, jer se doista puno i kvalitetno trenira i to mi jako odgovara. Pogotovo jer sam odmah po dolasku iz Grčke trebala neko vrijeme za vraćanje u formu. Uglavnom, sada sam jako zadovoljna svojim igrama i jedva čekam okupljanje reprezentacije u svibnju – na kraju će reći Karla Klarić, jedna od naših najpouzdanijih reprezentativki.

 

 

Instagram

5 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top