AktualnoEuroVolley 2021U Švicarskoj su natjecanja stala pa reprezentativka Lea Deak jedva čeka zaigrati u dresu hrvatske reprezentacije

23/03/2021

Krajem travnja, točnije 27., a uoči reprezentativnih priprema organizatorica igre hrvatske reprezentacije Lea Deak navršiti će dvadeset jednu godinu i nada se proslavi rođendana kod kuće s obitelji. Jer, ova sezona u trofejnom švicarskom klubu Volero Zurich neće biti baš za pamćenje. Ne zbog igre, već baš nasuprot – jer se prvenstvo skoro i nije igralo.

–  Natjecanje domaće lige trenutno je u mirovanju, no kako stvari stoje, i vrijeme odmiče, mislim da se i neće nastaviti, baš kao niti prošle sezone, kada je također stalo zbog pandemije koronavirusa – kaže nam Lea, i nastavlja:

–  Nakon što je prekinuto domaće prvenstvo, otišle smo u Francusku, gdje smo trenirale zajedno s Le Cannetom i Cannesom, što nam je pomoglo u održavanju forme, no kako se u Švicarskoj nije po pitanju nastavka Prvenstva ništa događalo, vratile smo se na kraju doma. I sada treniramo tu, odigravamo neke prijateljske utakmice, no to nije ono pravo. U Švicarskoj je na snazi lockdown, kao i u većini europskih zemalja, sve je manje-više zatvoreno, nigdje se ne izlazi…

Zato se Lea vjerojatno još više veseli okupljanju hrvatske odbojkaške reprezentacije koju ovo ljeto očekuju natjecanja na tri fronta; u Europskoj ligi, i to Zlatnoj skupini, u Challenger kupu te napose na Europskom prvenstvu u kolovozu gdje je i Zadar jedan od gradova domaćina, i to naše skupine.

–   Jedva čekam vidjeti svoje suigračice iz reprezentacije i odigrati neke utakmice. Nadam se samo da nam koronavirus neće pokvariti to zadovoljstvo.

Godina je za nju bila bez puno natjecateljskog ritma, u kakvoj je formi po vlastitom mišljenju?

– Teško je to ocijeniti meni samoj, jer smo zapravo odigrale samo tri službene utakmice, no mislim da sam ipak napredovala u ovoj sezoni. Dosta je bilo vremena za individualni rad, a moja trenerica, Svjetlana Ceca Ilić, je vrhunski stručnjak tako da sam zadovoljna svojim napretkom. Zato i s nestrpljenjem očekujem pokazati svima doma što sam radila u protekloj sezoni. Znam da će tu biti i dosta presinga što se rezultata tiče, no spremam se na to.

Lea kao i njena bivša klupska suigračica iz Mladosti, reprezentativna srednja blokerica Božana Butigan, studira na Višoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Druga je godina, ostala su još dva ispita do kraja, tako da i na tom planu ide sve kako treba. A jezik?

–  Ovdje se govori njemačkim jezikom, pa sam taj jezik upisala na faksu kao izborni, no nisam baš najzadovoljnija kako ide napredak. Imam cimerice koje su s područja Balkana, tako da ne komuniciramo baš na njemačkom jeziku, a i svi se u klubu zapravo služimo engleskim. Ali, kako imam ugovor i dogodine sigurno ću i na tom planu napredovati – reći će nam na kraju Lea Deak, organizatorica igre naše reprezentacije pred kojom je ljeto velikih izazova, što će ona zasigurno znati iskoristiti na pravi način.

 

 

 

Instagram

4 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top