Muška SuperligaŽenska SuperligaDerbiji u pet setova, Kaštelanke bolje od Dinama, Mursa Osijek od Ribola Kaštela

29/03/2021

U derbiju 21. kola hrvatske Superlige odbojkašica ekipa Kaštela je tek u pet setova uspjele savladati mladu i potentnu ekipu Dinama koja igra u odličnoj formi u drugom dijelu natjecanja. Kaštelanke su osvajale neparne, a Zagrepčanke parne setove, pa je pobjeda od 3:2 otišla tako na stranu domaće ekipe. No, i s tim jednim osvojenim bodom Zagrepčanke su korak bliže toliko željenom play offu.

Prvoplasirane Mladostašice s 3:0 su kod kuće dobile Ennu Vukovar a njihov trener Leonard Barić u tom je susretu dao priliku svim raspoloživim igračicama jer, kako je rekao, “važno nam je imati što više raspoloženih igračica za play off, jer će svaka trebati u doigravanju, a da smo na dobrom putu dokaz je da su djevojke iz dana u dan sve bolje”.

Marina Kaštela nije imala većih muka protiv Rijeke CO, bilo je 3:0, a Osijek i Split su u gostima nadigrali s po 3:0 ekipe sa začelja tablice, Olimpik i Poreč. Susret Dubrovnika i Brda odgođen je za 1. travnja.

REZULTATI 21. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠICA: Olimpik – Osijek 0:3, Marina Kaštela – Rijeka CO 3:0, Kaštela – Dinamo 3:2, Poreč – Split 0:3, Mladost – Enna Vukovar 3:0

U vodstvu je kolo prije kraja regularnog dijela Superlige Mladost s 58 bodova i skorom 19-2, slijedi Marina Kaštela s istim skorom, ali dva boda manje (56), treća su Kaštela sa 49 bodova i skorom 17-3, te četvrti Dinamo s 34 boda i skorom 11-9. Peta su Brda s 31 bodom i istim skorom kao i Dinamo.

Na začelju su Olimpik i Poreč sa skorom 1-19, s tim da Zagrepčanke imaju 4, a posljednje plasirane Porečanke 3 boda.

 

Kod odbojkaša se derbi igrao u Osijeku, gdje je do sada neporažena Mursa Osijek morala tražiti pobjedu nad Ribola Kaštelom tek u petom setu. Bila je to na neki način repriza nedavnog Kupa Hrvatske, gdje su se u finalu sastali isti suparnici u Osijeku, i gdje su domaćini također slavili, ovoga puta teže.

Zanimljiv je bio i zaostali susret 11. kola u Slavonskom Brodu između Marsonie i Ribola Kaštela, koji je neočekivano otišao u pet setova, i u kojem su u konačnici ipak slavili favorizirani gosti s 3:2. Ali, kada se uzme u obzir da je Kaštelanima ovo bio posljednji susret regularnog dijela Superlige te da su dan ranije u derbiju izgubili od prvoplasirane Murse Osijek također u pet setova, onda i ne čudi što su bili pomalo ‘ispuhani’ u utakmici koja zapravo o ničemu nije odlučivala. Uzgred, bili su i bez prvog trenera Ivana Rančića koji se ‘oporavlja od novog normalnog’.

U zaostalom susretu 19. kola Centrometal je u subotu s 3:0 pobijedio Rovinj a dan kasnije, u nedjelju 28. ožujka, ponovno kao domaćin, bez puno muke i Sisak kojem je ovo bila zadnja utakmica u regularnom dijelu sezone, obzirom da su u slijedećem, posljednjem kolu, slobodni. Mladost je rutinski odradila pobjedu protiv mlade momčadi Rijeke.

REZULTATI 21. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠA: Rijeka – Mladost 0:3, Kitro Varaždin – Rovinj 1:3, Mursa Osijek – Ribola Kaštela 3:2, Marsonia – Split 0:3, Centrometal – Sisak 3:0, Zadar je bio slobodan.

Kolo prije kraja vodi Mursa Osijek s 55 bodova iz 19 susreta, bez poraza, slijedi Mladost s 51 bodom i skorom 17-1, treći su Kaštelani sa 40 bodova i omjerom pobjeda i poraza 13-7 te trenutno četvrti i sigurni za play off Split s 39 bodova i skorom 13-6.

Na posljednjem je mjestu Sisak s 9 bodova i skorom 2-18, a pretposljednji Rovinj ima 11 bodova i skor 3-16.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top