Muška SuperligaPosljednje 22. kolo Superlige odbojkaša najavljuje trener Centrometala Siniša Novak

02/04/2021

Malo zbog Covida 19 a malo zbog uskrsnih blagdana, posljednje kolo regularnog dijela Superlige odbojkašica i odbojkaša ‘rastegnulo’ se kroz nekoliko dana. Pogotovo kod odbojkašica, koje su već do ovog vikenda odigrale nekoliko zanimljivih susreta.

Tako je Rijeka CO u dva dana sredinom tjedna kod kuće igrala dva susreta u pet setova, i oba pobijedila s 3:2. No, zanimljivo je da su rezultatski jednak trud trebale uložiti i protiv trećeplasiranih Kaštela i pretposljednjeg Olimpika. Brda su s 3:1 očekivano pobijedila Dubrovnik u gostima.

Kod odbojkaša je pak u tom segmentu nešto bolja situacija, tu je tek unaprijed odigran susret Ribola Kaštela i Marsonije, gdje su s 3:0 slavili Kaštelani. Ali, neizvjesna su zato dva susreta Zadrana, koji su trenutno u samoizolaciji još nekoliko dana. Njima su do kraja lige preostala još dva susreta, posljednjeg 22. kola doma s Kitro Varaždinom, ali i zaostali iz 14. kola također u Zadru protiv Mladosti.

O tim susretima te svim preostalim u 22. kolu govori trener Centrometala Siniša Novak:

– Iako je neizvjesno hoće li uspjeti Zadrani odigrati te susrete, mislim da niti u jednom nemaju priliku za pobjedom, pogotovo ne protiv jake Mladosti, ali niti Varaždinaca koji također imaju vrlo solidnu momčad. Ove sezone Zadrani imaju pomlađenu momčad, koja bi za koju godinu mogla biti jako dobra, ako ostanu zajedno na okupu.

 

MLADOST – MURSA OSIJEK (subota, 17.30)

– Pravi derbi za kraj, u kojem bih malu, blagu prednost ipak dao Mladosti, recimo 51-49%, bez obzira na do sada neporažene Osječane. Baš to što nisu do sada izgubili niti jedan susret u sezoni nekako mi daje za pravo misliti da bi po teoriji velikih brojeva mogli sada osjetiti što znači gubitak jedne utakmice. Mladost je odlična momčad, novi trener Zanini ih je dobro posložio, igraju kod kuće, što nije nezanemarivo, pa će Mursašima biti jako teško doći do nove pobjede, iako su se oni kroz sezonu pokazali kao zaista kvalitetna momčad.

SPLIT – CENTROMETAL (subota, 17.00)

–  Idemo u goste Splićanima koji su favoriti u ovoj utakmici, o čemu svjedoči i njihov plasman na tablici te već osiguran play off, no mi sigurno nećemo jeftino prodati svoju kožu te želimo i na pravi način, pobjedom okončati dobru sezonu i sigurno peto mjesto na tablici.

ROVINJ – RIJEKA (subota, 19.00)

– Rovinj je po meni u prednosti u ovom susretu, drugi dio sezone igraju puno bolje nego li prvi, za razliku od Riječana, koji su skoro sve bodove ulovili u prvom dijelu Superlige, dok su ih još nosili Vojak i Dukić.

 

 

Instagram

13 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top