AktualnoEuroVolley 2021Beta Dumančić, srednja blokerica naše izabrane vrste, uskrsne je blagdane provela u Osijeku i jedva iščekuje pripreme reprezentacije

07/04/2021

 

Srednja blokerica hrvatske odbojkaške reprezentacije Beta Dumančić svakako spada među naše iskusnije igračice, koja karijeru, nakon odlaska iz rodnog Osijeka na studij u SAD, gradi u inozemnim klubovima. Nakon češkog Olomuca, poljske Pile i njemačkog Schwerina, ovu je sezonu odigrala na Apeninskom poluotoku, u ekipi Zanetti Bergamo. I…

–   Nisam bila baš najzadovoljnija – odmah će iz prve Beta, koja je nedavno, krajem, ožujka, proslavila rođendan, okrugli.

–   Ispali smo u prvom krugu play offa, što je podbačaj u odnosu na zacrtani klupski cilj, tako da nikako ne mogu biti zadovoljna sezonom – govori iskreno Beta koja je već uskrsne blagdane provela kod kuće. O tome ostaje li ili ne u Italiji, u dresu Bergama, kaže:

–    Ništa još ne znam, sezona je tek netom okončana, tako da tek kreću pregovori i dogovori.  Što se toga tiče, voljela bih ostati u Italiji, ovdje se igra sjajna odbojka i ovo je definitivno na tom planu za mene iskorak u odnosu na ranije klubove. Također, život u Italiji je odličan, sve mi se tu sviđa, čak sam i relativno blizu doma. No, zbog Covida 19 ništa nije bilo normalno, pa tako nažalost niti život u Italiji.

O Bergamu smo prošle godine slušali strašne vijesti glede korona virusa, kakva je bila kasnije situacija u tom lombardijskom gradu?

–  Puno bolja, oni su odmah na početku pandemije prošli svoju najgoru fazu, ali baš zato što je  Bergamo dio Lombardije bili smo veći dio sezone u crvenoj zoni, u lockdownu, pogotovo od Božića pa sve do Uskrsa. Bergamo nije bilo toliko problematičan, koliko Milano, ali mjere su donesene za cijelo područje. Tako da zapravo od onog pravog života u Italiji i nisam previše osjetila. Ali dobro, što je tu je, čovjek se na sve navikne, pa i na stalna testiranja, lockdown, dvorane bez gledatelja…

A kako se Beta prilagodila na igranje u jednoj od najjačih svjetskih odbojkaških liga?

–  Trebala mi je s početka prilagodba na način rada u Italiji, ipak se ovdje drugačije igra nego li u Njemačkoj, gdje sam bila sezonu prije. Imala sam i ozljedu koljena, koju sam uspješno sanirala, tako da sam odigrala veliki dio sezone, i s te strane nisam nezadovoljna, vidjela sam da mogu igrati na toj visokoj razini.

 

 

Uskoro će Beta na pripreme hrvatske reprezentacije, koje, kaže, s nestrpljenjem očekuje.

–  Nismo se dugo vidjele, još od početka 2020. godine i kvalifikacijskog turnira u Nizozemskoj za Olimpijske igre. Čujemo se povremeno, imamo komunikaciju, ali to nije to, dok se uživo ne vidimo. Znam da imamo puno posla ovo ljeto, puno je natjecanja pred nama, Europska liga, Challenge kup, Europsko prvenstvo, i baš se veselim tome. U reprezentaciji je uvijek dobra energija i odlična atmosfera, a i veselim se ponovnom radu s izbornikom Santarellijem, i podizanju nivoa vlastite igre kroz njegove treninge. Ovo ljeto biti će i nekih novih, mladih djevojaka u reprezentaciji, vjerujem i da će moja uloga biti donekle drugačija no inače. A to su sve razlozi zbog kojih s nestrpljenjem i uzbuđenjem očekujem pripreme u Zadru. Do tada ću se i uspjeti odmoriti, ali i trenirati s Osijekom, tako da ću biti spremna za prvi dan priprema. Uzgred, i to što su pripreme na moru također ima svojih čari – na kraju će uz smijeh reći dobro raspoložena Beta Dumančić, standardna 189 cm visoka srednja blokerica hrvatske reprezentacije.

 

Instagram

4 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top