Muška SuperligaTreće odlučujuće utakmice play off-a Superlige odbojkaša

16/04/2021

Ovogodišnja Superliga odbojkaša zanimljivija je nego li godinama prije, kada polufinalni susreti nisu plijenili toliku pažnju kao danas. No, ove se sezone pokazalo da domaća liga ima kvalitetu i zanimljivost  kakvu dugo nije imala. Oba su polufinalna susreta otišla u treći, odlučujući meč, koji će odlučiti finaliste.

Nakon što su u prvim susretima Mladost i Split slavili s po 3:1, u drugim su Ribola Kaštela i Mursa Osijek uzvratili pobjedama od 3:2 i cijelu seriju doveli do ‘usijanja’.

 

MLADOST – RIBOLA KAŠTELA (subota, 16.30)

Kruno Nikačević, kapetan Mladosti:

–   Nadamo se boljoj igri kod nas doma, jer u Kaštelima nismo bili pravi, pogotovo to nije dobro izgledalo u prva dva seta. Blok i obrana nisu nam nikako funkcionirali, a i domaćin je bolje servirao od nas. Kasnije smo se ipak probudili, iako u cijelosti igra nije bila na našoj razini. Moramo dobro proanalizirati u čemu je bio problem i to promijeniti u ovoj trećoj i odlučujućoj utakmici. U svakom slučaju, idemo na pobjedu u Domu odbojke, pokazati da smo zaslužili finale. Malo smo i mi, ali i drugi polufinalni par, zakomplicirali situaciju, ušli u treće susrete, ali na taj će način samo profitirati odbojkaška javnost jer smo malo pobudili veći interes.

Ivan Rančić, trener Ribola Kaštela:

–  Zasluženo smo pobijedili kod nas doma, i u Zagreb idemo puni samopouzdanja, jer smo uvidjeli da Mladostaši nisu nepobjedivi, dobili smo ih i u polufinalu Kupa i sada u drugom susretu play offa. Imamo svoje šanse koje mislimo iskoristiti u Domu odbojke, iako ove sezone nismo niti očekivali trofeje s pomlađenim sastavom. S druge strane, mislim da bi sezona bez trofeja za klub kao što je Mladost bila ravna katastrofi, pogotovo što su angažirali i talijanskog stručnjaka pred kraj sezone, hrvatskog izbornika Zaninija. Spremni smo na sve i idemo po pobjedu u Zagreb.

 

MURSA OSIJEK – SPLIT (subota, 17.00)

Ivan Matoković, odbojkaš Murse Osijek:

–  Bila je u Splitu za nas izuzetno teška utakmica, čak više psihički nego li fizički. Bila je dobra utakmica u kojoj kada smo dosizali svoj maksimum uzeli bi set, iako su se i Splićani tu jako dobro pripremili i pružili nam momački otpor. Zato moramo biti oprezni u trećem susretu, u kojem su ipak naše šanse za finale veće, jer imamo veću širinu igrača na klupi. Ne bježimo od uloge favorita u ovoj utakmici. Cilj nam je finale, bili bi jako razočarani da u tome ne uspijemo. Mislim da će susret presuditi hladnija i mirnija glava, ovo je prilika da momčad iskaže stabilnost. Motivacije nam ne nedostaje, sjajna je sezona iz nas, i idemo na pobjedu.

Ivan Đirlić, odbojkaš Splita:

–  Odlično smo odradili susret u Osijeku, pa nema razloga da to i ne ponovimo još jednom. Propustili smo ih pobijediti kod na doma, no oni su jaka momčad i teško je bilo očekivati da će izgubiti dva susreta zaredom. A i naš najbolji igrač Omrčen nije bio dovoljno zaliječen od ozljede skočnog zgloba. Idemo rasterećeni u Osijek, pritisak pobjede je definitivno na domaćinima, pa ćemo vidjeti kako će na njega reagirati. Mi smo već ulaskom u polufinale napravili ogroman posao za klub, sve ovo ostalo je čisti bonus. Iako su oni favoriti u ovom susretu, niti mi nismo bez svojih šansi za pobjedom.

 

Instagram

2 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top