Muška SuperligaMladost i Mursa Osijek izborili finale

17/04/2021

U trećim i odlučujućim susretima polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske favoriti su ipak uspjeli izboriti pobjede i finalnu seriju koja kreće u srijedu.

Mladostaši su tako za sat i 22 minute s 3:0 (18, 19, 15) možda i lakše od očekivanoga pobijedili momčad Ribole Kaštela koji su tako na kraju zauzeli četvrto mjesto u Superligi, dok Zagrepčane od srijede čeka finalna serija, također na dvije dobivene utakmice.

Suvereno je Mladost dobila ovaj susret, u kojem je ponovno igrač utakmice bio dijagonala Kruno Nikačević sa 16 poena, iskusni primač-pucač Ivan Zeljković se pridružio s 14 poena, dok je srednji bloker Sandro Dukić dodao 8, baš kao i najučinkovitiji u redovima Kaštelana Bijelović, dok su Vuković i Šuker dodali poen manje (7).

Mladostaši su u ukupnoj statistici imali puno veći broj poena iz igre (43 prema 24 Kaštelana), 9 blokova prema 4 gostiju, koji su pak napravili 2 poena as servisima, za razliku od domaćina kod kojih je ta rubrika ostala prazna. Omjer poena na pogreške suparnika skoro identičan, 23-22.

Mladostaš Ivan Zeljković nakon susreta je rekao:

–  Malo smo zakomplicirali situaciju porazom u Kaštelima, no u ovom trećem susretu presudila je naša kvaliteta i širina kompletne momčadi. Znali smo što nam je činiti u ovom susretu, držali smo se dogovorenog s trenerom i odradili dobar posao. U Kaštelima, gdje je uvijek ‘vruć teren’, bez obzira na okolnosti, previše smo griješili, no na kraju smo se i tamo vratili iz mrtvih i pokazali karakter, iako smo mogli možda i tamo već pobijediti. Žao mi je zbog Splita što nije u finalu, to je ipak moj klub, no s druge strane, biti će nam lakše i kraće putovanje u Osijek.

U Osijeku se ponovno igrala infarktna utakmica u pet setova, u kojoj su na kraju slavili s 3:2 domaćini (21:25, 21:25, 25:17, 25:21, 20:18), nakon 2 sata i 13 minuta igre, i nakon što su gubili s 0-2 u setovima. Rezultat petog seta govori sve za sebe, igrao se doslovno poen za poenom, nakon što su Splićani stigli rano vodstvo domaćih od 4:1 i 5:2.

Treba svakako spomenuti hrabar potez trenera Murse Osijek Maria Tepperta koji je nakon 0-2 u setovima iz igre izvukao startere Matokovića, Bogdanovića i Ilieva, a u igru ubacio Stankovića, Nedića i Suka, i ta se odluka pokazala kao pun pogodak. Nakon toga je sa svježim snagama dobio tri seta zaredom.

– Mislio sam da će nakon pobjede u Splitu reakcija mojih igrača biti žešća, no to je izostalo, tako da nakon gubitka prva dva seta više nisam imao što čekati, morao sam napraviti određene rezove u momčadi. Dobio sam odličnu reakciju igrača s klupe pa više kasnije nisam niti razmišljao o vraćanju igrača iz prve postave u igru. I na ovoj utakmici smo previše ‘darivali’ suparnika – rekao je trener Osječana Mario Teppert.

Momčad Splita ovu sezonu završila na kraju na trećoj poziciji.

 

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top