Muška SuperligaPrva utakmica finala Superlige igra se u Domu odbojke

20/04/2021

 

Dom odbojke je hram ovog sporta u koji mnogi dolaze sa strahopoštovanjem. No, u dvorani uz Savu odbojkaši osječke Murse već su mnogo puta gostovali, tako da im tamo ništa neće biti strano, a obzirom na epidemiološke mjere, niti publike neće biti u značajnijem broju na tribinama. Što je velika šteta, jer ovogodišnje prvenstvo Superlige iznimno je atraktivno i zanimljivo. Sastaju se doista dvije najbolje momčadi.

 

MLADOST – MURSA OSIJEK (srijeda, 17.00)

Tomislav Mitrašinović, odbojkaš Mladosti:

–  Spremamo se ozbiljno za ovo finale, svaki detalj se posebno razrađuje i trenira, tako da smo potpuno spremni za utakmicu. I puni želje da ‘jesenskim prvacima’ pokažemo tko je zapravo pravi prvak. Daleko od toga da će biti lako s njima, ne zavaravamo se, pokazali su svoju kvalitetu kroz sezonu, ozbiljna su momčad puna iskusnih igrača, no i mi smo svjesni svoje snage. To što su oni već osvojili Kup Hrvatske u ovoj sezoni a mi još ništa, nije nikakva njihova prednost, a naš dodatni teret. Mi u Mladosti ionako u svakom susretu idemo na pobjedu, u svakom natjecanju po naslov, i navikli smo na taj pritisak. A s trenerom Zaninijem smo dobili i psihološku stabilnost, sjajan je, iskusan trener koji u svakom trenutku najbolje zna što je potrebno momčadi, kako nas motivirati ili smiriti. Ovisno o situaciji uvijek zna što treba reći i pozoran je na svaki detalj.

 

Davor Bogdanović, odbojkaš Murse Osijek:

–   Malo smo si zakomplicirali put do finala, jer smo morali sa Splićanima igrati tri susreta, čak 14 setova, no niti Mladost nije tu bolje prošla, pa nitko nema prednost više dana odmora. Mladost nas je pobijedila u posljednjem kolu regularnog dijela Superlige u Domu odbojke, proanalizirali smo tu utakmicu i vidjeli gdje smo griješili. Sada dolazimo u Zagreb pokušati što dulje držati koncentraciju i pružiti što jači otpor domaćinu. Kompletni smo, i željni dokazivanja. U sezoni su Mladostaši izgubili tri, a mi dva susreta, pa se po meni sastaju u finalu dvije najbolje momčadi. Mi smo već osvojili Kup Hrvatske, jedan trofej već imamo u ruci, pa je možda sada veći pritisak zbog osvajanja naslova na njima.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top