AktualnoReprezentacijeIvan Raič s naslovom pobjednika Kupa Grčke stiže na pripreme reprezentacije Hrvatske

21/04/2021

Od 2009. godine, otkako se otisnuo među profesionalce, nezamjenjivi član hrvatske odbojkaške reprezentacije Ivan Raič promijenio je 12 klubova u 8 različitih država. No, ovaj 32-godišnji korektor i dalje ne staje, neumorno osvaja trofeja u svom internacionalnom pohodu. Posljednji je u njegovoj vitrini Kup Grčke, izboren s Foinikas Syrosom, koji trenira hrvatski trener Igor Juričić. Prije nekoliko dana na Final Fouru koji je organizirala Veria, s 3:1 su pobijedili domaćina, no polufinale je izgleda bilo još zanimljivije:

– Dobili smo dan prije Olympiakos u polufinalu s 3:0, i to je zapravo bilo pravo finale, kasnije protiv domaćina je ipak bilo lakše – govori Ivan, koji se ubrzo potom vratio u Zagreb.

–   Doma sam, odmaram, ali neću dugo, tek ovaj tjedan, jer od ovog vikenda krećemo s pripremama reprezentacije za dva kvalifikacijska turnira za odlazak na Europsko prvenstvo.

Niti tjedan dana odmora za igrača njegove klase, i nije baš puno.

–   Nije, ali nema veze, kada je reprezentacija u pitanju, ne treba niti odmora, samo da se okupimo što prije, dobro pripremimo i kroz kvalifikacije osiguramo nastup na Europskom prvenstvu.

Neće to biti lako pored Nizozemaca i Šveđana. Prvi se turnir igra u Zadru od 7.-9. svibnja, drugi u Rotterdamu od 14.-16. svibnja, gdje treba biti prvi.

–  Niti ne očekujemo lakše suparnike u kvalifikacijama za EP. Nizozemci su tu favoriti, ali ih se nimalo ne bojimo, dobili smo ih već prije dvije godine, znamo kako igrati s njima. U svakom slučaju, još je uvijek sve otvoreno, i mi se svi čvrsto nadamo prolazu. Naravno, puno će toga ovisiti i u kakvom ćemo se sastavu skupiti, jer se Covid 19 opasno u sve miješa, pa može poremetiti i oslabiti svaku momčad. Uostalom, imao sam prilike to ove sezone osjetiti. Bili smo u odličnoj formi, igrali sjajno, no onda smo se na jednoj utakmici svi zarazili, kompletna momčad osim jednog igrača i trenera, i morali u karantenu. Nakon toga nam je i forma pala, izgubili smo neke tri utakmice koje inače vjerojatno i ne bi, i na kraju smo završili kao drugoplasirani u Prvenstvu Grčke, iza Olypiakosa, kojega smo ove sezone već pobjeđivali, i kojeg smo evo i sada u Kupu Grčke dobili – reći će na kraju Ivan Raič uoči priprema hrvatske izabrane vrste u Zadru.

 

 

 

Instagram

4 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top