Ženska SuperligaPobjeda Mladosti nad Marinom Kaštela

22/04/2021

Odbojkašice Mladosti, aktualne pobjednice Kupa Hrvatske opravdale su ulogu favoritkinja u prvom finalnom susretu doigravanja za državne prvakinje, pobijedivši u prvom susretu Marinu Kaštela s 3:0 (25:15, 25:20. 26:24).

Iako, treba odmah reći da kako je susret išao kraju gošće su bivale sve opasnije pa su koncem trećeg seta kreirale pravu malu dramu u kojoj na njihovu žalost nisu imale sreće, pa je i taj set, na razliku, pripao domaćim igračicama (26:24).

U prvom setu Mladost je krenula silovito, sjajnim servisima, pa su od početnih 7:3 ubrzo skočile na 12:3, 14:4 i 17:9, do konačnih 25:15. Već u drugome Kaštelanke bolje hvataju priključak, pa nakon 8:4 vodstva domaćih bilježimo egal kod 16:16. Mladost ima 21:19, do konačnih 25:20, uz 4 posljednja poena iskusne kapetanice Volmut. I u trećem domaće vode, ne više toliko uvjerljivo, a gošće po prvi puta imaju rezultat ‘u plusu’ kod 16:15. Od tog perioda igra se poen za poen, a tu su na kraju više sreće imale Mladostašice, predvođene sjajnom Dinkom Kulić s 21 poenom. Uz nju Pavičić 11 i Volmut 8, dok je kod Marine Kaštela Vukić jedina dvoznamenkasta s 12 poena, dok su Botić i Kalman priskrbile po 8 poena.

Zanimljiv je na kraju pogled na ukupnu statistiku, 38 poena Mladost prema 33 Kaštelanki, 3 as servisa (gošće niti jedan) te čak 10 blokova prema jednom Marine Kaštela koja je ipak u jednome izjednačena sa Zagrepčankama, u broju pogrešaka (25).

–  Jako smo zadovoljne kao ekipa jer smo uložile puno truda i znoja u ovu pobjedu. No, pred nama je još drugi susret u Kaštelima gdje želimo zadržati ovaj nivo igre i pokušati riješiti finalnu seriju u dvije utakmice – rekla je na kraju libero Mladosti Izabela Štimac, a Kaštelanka Bruna Botić dodala:

–  Čestitam Mladosti na pobjedi, nama sada preostaje analizirati gdje smo griješili kako bi ih što spremnije dočekale u drugoj utakmici, pobijedile i još jednom slijedeći tjedan došle u Dom odbojke.

Druga utakmica igra se u nedjelju u Kaštelima, s početkom u 15.00 sati.

Prije početka utakmice ispred Hrvatskog odbojkaškog saveza I Odbora za suđenje stručni tajnik Frane Žanić uručio je svečanu plaketu Tomislavu Kramaru za dugogodišnji rad u sudačkoj organizaciji, kako u hrvatskoj tako i na međunarodnoj odbojkaškoj sceni te se zahvalio za promicanje odbojkaškog sporta u cjelini.

 

 

 

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top