Muška SuperligaMladost ide po pobjedu, Mursa Osijek želi još jednom u Zagreb

23/04/2021

U nedjelju se u Osijeku, s početkom u 18.00 sati, igra druga i odlučujuća, možda posljednja utakmica doigravanja Superlige za prvaka Hrvatske. Zagrebačka Mladost dolazi s prednošću od 1-0 u seriji na dvije pobjede, riješena da već u ovom susretu podigne pehar za prvaka Hrvatske. Gosti su svakako u prednosti, jer osim rezultatske zalihe koju donose, u slučaju poraza još uvijek imaju priliku za popravak stanja u trećem susretu, koji bi se tada igrao ponovno u Domu odbojke idući tjedan.

Baš o povratku u Zagreb razmišlja kompletna momčad Murse Osijek, a u njihovo ime susret najavljuje iskusni Tomislav Suk:

– Nismo pokazali baš najbolju partiju u prvom susretu u Zagrebu, iako se mora priznati da je Mladost odigrala odličnu utakmicu i da nam nisu niti dali puno prilika za boljim rezultatom. Zato sada, kod nas doma, vidimo svoju priliku za izjednačenjem u finalnoj seriji, jer svi želimo još jednom u Zagrebu pokazati da prva utakmica nije bila pravi odraz naše kvalitete, da nismo zaboravili igrati odbojku. Za ovu utakmicu će nam trebati puno bolji pristup nego li u prvoj, i samo uz veći angažman možemo se nadati pobjedi. Želja nam je pokazati svima da se nismo već zadovoljili jednim osvojenim trofejom u ovoj sezoni, domaćim Kupom, nego da jurišamo i na dvostruku krunu.

Petar Višić, organizator igre Mladosti, nije sklon razmišljanju o trećoj utakmici, kao niti kompletna njegova momčad:

– Želimo riješiti pitanje prvaka Hrvatske već u Osijeku, našom pobjedom. U naletu smo, u odličnoj formi, i želimo to kapitalizirati trofejom. U posljednjih manje od mjesec dana dobili smo ih dva puta, tako da možemo reći da smo ih dobro skautirali, pa neće biti potrebna neka posebno drugačija priprema za ovaj susret. Iako, naš trener ne prepušta ništa slučaju. Bolji smo, i to želimo pokazati i na parketu. Uostalom, ja bi htio, kao i svi moji suigrači reprezentativci, uključujući i trenera Zaninija, koji je ujedno i naš izbornik, već u nedjelju biti u Zadru na prvom danu okupljanja reprezentacije za skorašnje kvalifikacijske turnire za odlazak na Europsko prvenstvo.

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top