Ženska SuperligaMladost i Marina Kaštela ‘majstoricom’ odlučuju o prvakinjama Hrvatske

28/04/2021

Ovogodišnja Superliga završava na najbolji mogući način, trećom finalnom utakmicom u sustavu od dvije pobjede. Dakle, izjednačeno je do posljednjeg meča. Odbojkašice Mladosti, prvoplasirane nakon 22 regularna kola Superlige, iskoristile su prednost domaćeg terena i pobijedile u prvom susretu 3:0, no Marina Kaštela uzvratila je pobjedom od 3:2 na svom parketu i seriju ponovno vratila u Zagreb, u treći i odlučujući meč.

Uoči kojega reprezentativka Mladosti Katarina Pavičić, koja će već od idućeg tjedna u Zadar na pripreme naše izabrane vrste, kaže:

– Želja nam je obraniti prošlogodišnji naslov prvakinja Hrvatske, pa smo silno motivirane to i napraviti u našem Domu odbojke. Svjesne smo da smo lošije odigrale u drugom susretu u Kaštelima, da smo ih upravo mi razigrale, zato smo se sada bolje pripremile i nadamo se pobjedi, jer smo kvalitetnija ekipa. Niti u ovom susretu neće biti naše srednje blokerice Astrid Popić koja ima ozljedu zgloba, no imamo dovoljno široku klupu da možemo zamijeniti svaku igračicu. Igramo na našem terenu, što je gostujućim ekipama uvijek veliki izazov, zbog podloge i samog ambijenta, znam to dobro dok još nisam igrala u Mladosti, i tu također vidimo svoju prednost. Na neki način smo i mi imale taj problem u Kaštelima s dvoranom, jer smo ove sezone neobjašnjivo izgubile tamo već tri susreta u kojima smo vodile s 2-0 u setovima.

Samopouzdanje koje su dobile odbojkašice Marina Kaštela nakon posljednje pobjede nad Mladostašicama, pogotovo nakon što su gubile 0-2 u setovima, osjeća se i te kako u njihovim redovima, a najbolje je to riječima opisala jedna od junakinja posljednje pobjede Jelena Zdilar:

–  Dolazimo u Zagreb dan uoči utakmice, silno motivirane i željne još jedne pobjede i osvajanja naslova prvakinja Hrvatske. Iako je situacija nakon prve utakmice i prva dva seta u Kaštelima izgledala nemoguća za nas, mi smo zadržale prisebnost do kraja i borbenošću preokrenule rezultat u našu korist. Znale smo da svaki set počinje iznova, nismo se prepuštale malodušnosti, i nismo se previše osvrtale na podatak da je mnogo reprezentativki u redovima Mladosti. Čak nije toliko po meni presudila niti taktika u toj utakmici, već naša motiviranost i želja za pobjedom. Treća je i odlučujuća utakmica, nećemo dozvoliti više niti da ambijent Doma odbojke  utječe na nas, već ćemo se koncentrirano usmjeriti samo na našu igru.

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top