ReprezentacijeMuška i ženska kadetska reprezentacija traže put ka Europskom prvenstvu

07/05/2021

Zadar je ovih dana doista središte hrvatske odbojke, muška seniorska vrsta od petka do nedjelje nastupa na prvom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo, a od srijede 5. svibnja s pripremama su krenule i seniorke, koje očekuje naporno ljeto s nekoliko jakih natjecanja koje kulminiraju na kraju Europskim prvenstvom u kolovozu u Zadru.

Nekako u sjeni seniorskih reprezentacija u Zadru su se okupile i kadetske reprezentacije Hrvatske, koje također, baš kao i seniori, žele osigurati nastup na svom Europskom prvenstvu.

Odbojkašice U16 reprezentacije Hrvatske, pod paskom iskusnog izbornika Miodraga Stojakovića, imat će naoko nešto lakši zadatak, jer zbog problema s pandemijom koronavirusa u Zadar nije doputovala reprezentacija Njemačke, pa će tako za suparnice imati samo vršnjakinje iz Rumunjske.

Utakmica se igra u subotu 8. svibnja s početkom u 15.00 sati.

–  Već smo drugi puta ovdje u Zadru na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, pa ćemo pokušati iskoristiti domaći teren kako bi se  plasirali na završnu smotru. Rumunjke poznajemo i nadamo se pobjedi. U odnosu na prvi kvalifikacijski turnir napravili smo neke promjene u sastavu, i nadamo se da će nam to pomoći da ostvarimo cilj – rekao je kratko izbornik Miodrag Stojaković.

Njegov kolega Antonio Surać, izbornik muške U17 reprezentacije, imat će teži zadatak, jer u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP su uz našu izabranu vrstu i jake reprezentacije Latvije (petak, 17.00), Bjelorusije (subota, 17.30) i Francuske (nedjelja, 20.00).

–  I mi smo, kao i kod kadetkinja, ponešto promijenili sastav u odnosu na prvi turnir pa se nadamo da ćemo sada imati više sreće i ostvariti željeni cilj, nastup na Europskom prvenstvu. Pripremili smo se za sve naše suparnike, za koje mogu reći da su svi jako dobro posloženi. Jedino što možemo obećati je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top