AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska kadetska reprezentacija pobijedila Rumunjsku s 3:2 i plasirala se na EP

08/05/2021

Drama kakvu samo odbojka može kreirati, utakmica u pet setova, utakmica koja je trajala punih 125 minuta – čiste igre! Utakmica u kojoj je ulog bio ogroman, plasman na Europsko U16 prvenstvo od 10. do 20. srpnja u Slovačkoj i Mađarskoj. Drama koju su kreirale mlade Hrvatice, pobijedivši vršnjakinje iz Rumunjske s 3:2 u setovima, i to nakon što su gubile s 2-0 u setovima. Može li biti veća drama?

Tek tada, nakon što je smireni izbornik Miodrag Miki Stojaković do tada uveo sve igračice u igru, tražeći najraspoloženije pojedine, kolo sreće se počelo okretati u našu stranu. Ali, uz ogromno psihofizičko trošenje, jer kada se pogledaju poeni po setovima postaje sve jasno.

Rumunjke su dobile relativno lagano prva dva seta s 25:18 i 25:14, da bi Hrvatice uzvratile neusporedivo teže, s 25:23 i 27:25. Teže, ali tim slađe… I onda rulet petog seta, koji Mikijeve izabranice odbijaju sa 15:12.

Najučinkovitija po poenima Maša Mlinar sa 17 poena, po 12 su dodale Ana Prkačin i Tonka Bošnjak.

–  Ovo je pobjeda želje, volje, snage i ne odustajanja – rekao je odmah po svršetku susreta  neizmjerno sretni izbornik Miodrag Stojaković, koji je sa svojim stručnim stožerom, nakon dugo godina, osigurao nastup naše U16 ženske reprezentacije među 12 najboljih ekipa u Europi.

–  Ponosan sam na njih, jer nisu odustajale do kraja, iako su i same bile iznenađene kako su loše otvorile susret u prva dva seta. Tu su zapravo rezultat izvukle igračice s klupe, jer kao trener morao sam stalno tražiti najraspoloženije igračice za igru. I to je velika vrijednost ove reprezentacije, jer je ovo dobro odabran kolektiv. Zato je to prije svega pobjeda kolektiva.

Plasman na EP produžit će cijeloj generaciji ljeto, jer sada će se trebati pripremiti za smotru najboljih u Europi.

–  Na EP nema slabih suparnica, tu su već Italija, Srbija, Rusija… doista nema slabih, i trebamo se dobro pripremiti. Mislim da je to i djevojkama dodatni podstrek, jer ovo im je prilika generacije. Vjerovali smo da možemo doći na EP, doduše mislili smo nešto lakšim putem, i sada smo to ostvarili. I nećemo se zadovoljiti tamo samo nastupom, ova reprezentacija ima karakter i to ćemo još pokazati – na kraju će iskusni izbornik Miodrag Stojaković.

 

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top