ReprezentacijeIzvučene grupe za #EuroVolleyU16W u Mađarskoj i Slovačkoj

11/05/2021

 

Pored dvije zemlje domaćina, još je 10 momčadi prošlo do posljednje faze natjecanja koje se poklapa s međunarodnim debijem za mnoge ‘zvijezde u nastanku’ europske odbojke.

Osim Mađarske i Slovačke, smještene na vrhu grupa koji su domaćini u gradovima Nyiregyhaza i Humenne, preostalih 10 momčadi izvučeno je nakon što su ih pregrupirali u pet posuda po dvije momčadi prema najnovijoj europskoj ljestvici u ovoj dobnoj skupini.

Prva dva iz grupe I i II borit će se za polufinale i medalje u Nyiregyhazi, a oni koji su završili treći i četvrti u grupi nastavljaju put u polufinalnim i klasifikacijskim utakmicama 5-8 u Humenneu.

Izdanje # EuroVolleyU16W iz 2021. godine nastavlja opsežni posao koji Nacionalne federacije Mađarske i Slovačke rade već dugi niz godina kako bi mladim igračima pružile priliku da se natječu na najvišoj razini u svojim dobnim skupinama. Te 2017. godine su ove dvije države bile domaćini završne faze U18 Europskog prvenstva za muškarce nakon godinu dana prije nego što su udružile snage u izdanju # EuroVolleyU19W iz 2016. godine.

Detaljan program utakmica za grupnu fazu natjecanja bit će dostupan kasnije na web stranici CEV-a.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top