AktualnoEuroVolley 2021Izbornik Santarelli sa svojim stručnim stožerom i trenutno 12 igračica priprema se za Europsku ligu

12/05/2021

Nekako u sjeni muške odbojkaške reprezentacije, koja se u Zadru pripremala i odigrala svoj prvi kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo, u istom se gradu prošli tjedan okupila i hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koja je već odavno osigurala nastup među 24 najbolje ekipe Starog kontinenta. Upravo jedna od skupina EP odbojkašica odigrat će se u Zadru, od 19.-26. kolovoza.

Pod budnom paskom najboljeg klupskog trenera na svijetu, jer je aktualni europski i svjetski prvak sa svojim talijanskim Imoco Coneglianom, izbornika hrvatske reprezentacije Danielea Santarellija, okupile su se naše odbojkašice kojima kao prvi službeni ispit slijedi prvi turnir Zlatne skupine Europske lige u Češkoj od 28.-30. svibnja.

Uz izbornika Santarellija u Zadru je i njegov stručni stožer koji čine talijanski stručnjaci: Diego Flisi (ženska ekipa Azzura Volleybal i tehnički koordinator odbojkaša Prealps Pool), Daniele Alpi (Turkish Airlines), Francesco Zucca (fizioterapeut odbojkaša Modene), Marko Greco (trener Argine volley and U.s.Torri i skaut (Union Volley Montecchio Maggiore) i Simone Truzzi (Pallavolo Peschiera and Quadrivolley). Uz njih se na pripremama kao Santarellijeva asistentica nalazi i bivša hrvatska reprezentativka i internacionalka Mirela Delić, trenerica Splita.

Na pripremama u Zadru je trenutno 12 igračica: Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Katarina Pavičić, Rene Sain, Matea Ikić, Karla Perić, Božana Butigan, Andrea Mihaljević, Lea Deak, Ema Strunjak i Martina Šamadan. Nedostaju još kapetanica Samanta Fabris, koja odrađuje određenu terapiju nakon naporne sezone te Beta Dumančić koja se oporavlja od nedavno zadobivenog virusa Covid 19.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top