AktualnoEuroVolley 2021Izbornik Santarelli sa svojim stručnim stožerom i trenutno 12 igračica priprema se za Europsku ligu

12/05/2021

Nekako u sjeni muške odbojkaške reprezentacije, koja se u Zadru pripremala i odigrala svoj prvi kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo, u istom se gradu prošli tjedan okupila i hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koja je već odavno osigurala nastup među 24 najbolje ekipe Starog kontinenta. Upravo jedna od skupina EP odbojkašica odigrat će se u Zadru, od 19.-26. kolovoza.

Pod budnom paskom najboljeg klupskog trenera na svijetu, jer je aktualni europski i svjetski prvak sa svojim talijanskim Imoco Coneglianom, izbornika hrvatske reprezentacije Danielea Santarellija, okupile su se naše odbojkašice kojima kao prvi službeni ispit slijedi prvi turnir Zlatne skupine Europske lige u Češkoj od 28.-30. svibnja.

Uz izbornika Santarellija u Zadru je i njegov stručni stožer koji čine talijanski stručnjaci: Diego Flisi (ženska ekipa Azzura Volleybal i tehnički koordinator odbojkaša Prealps Pool), Daniele Alpi (Turkish Airlines), Francesco Zucca (fizioterapeut odbojkaša Modene), Marko Greco (trener Argine volley and U.s.Torri i skaut (Union Volley Montecchio Maggiore) i Simone Truzzi (Pallavolo Peschiera and Quadrivolley). Uz njih se na pripremama kao Santarellijeva asistentica nalazi i bivša hrvatska reprezentativka i internacionalka Mirela Delić, trenerica Splita.

Na pripremama u Zadru je trenutno 12 igračica: Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Katarina Pavičić, Rene Sain, Matea Ikić, Karla Perić, Božana Butigan, Andrea Mihaljević, Lea Deak, Ema Strunjak i Martina Šamadan. Nedostaju još kapetanica Samanta Fabris, koja odrađuje određenu terapiju nakon naporne sezone te Beta Dumančić koja se oporavlja od nedavno zadobivenog virusa Covid 19.

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top