AktualnoReprezentacijeLeo Andrić u ime cijele reprezentacije izražava optimizam pred posljednji kvalifikacijski turnir za EP

14/05/2021

Nakon prvog kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo odbojkaša, koji je odigran proteklog vikenda u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, slijedi i drugi, ujedno i posljednji turnir u našoj skupini A, gdje se nalaze još reprezentacije Nizozemske i Švedske. Domaćin ovog turnira je prvoplasirana Nizozemska, koja je s 3:1 savladala Hrvatsku i s 3:0 Švedsku, posljednje plasiranu u našoj skupini.

Hrvatska u subotu u Apeldoornu najprije za protivnike ima reprezentaciju Švedske, u 16.00 sati, a sutradan, u isto vrijeme i istoj dvorani, rješavat će se pitanje putnika na Europsko prvenstvo protiv domaćina Nizozemaca.

Leo Andrić, iskusni 26-godišnji 203 cm visoki korektor hrvatske reprezentacije, uoči ta dva susreta mirno će reći:

–  Svi smo na okupu, nema ozlijeđenih nakon prvog turnira, i Mihalj se oporavio, tako da u punom sastavu jurišamo na naš ovogodišnji cilj, a to je nastup na Europskom prvenstvu. To nam je svima ogromna želja, jer nažalost nismo često imali priliku sudjelovati na tim kontinentalnim natjecanjima. Imali smo dosta težak put do Nizozemske, rano ujutro u četvrtak autobusom od Zadra do Splita, pa zrakoplovom do Zagreba i onda do Amsterdama te na kraju još busom do Apeldoorna.

Po rasporedu prvi su na redu nešto slabiji Šveđani te za kraj favorizirani domaćini Nizozemci.

– Raspored je takav kakav je, i tu ne možemo ništa. Činjenica je da su Šveđani sudeći prema prvom turniru u Zadru slabiji od Nizozemaca, i po toj logici je možda dobro da s njima otvaramo kvalifikacijski turnir, no s druge strane, Nizozemci su odmah dan kasnije, u što treba ukalkulirati i određeni umor od prvog susreta. Ali, baš zato, ne želimo ništa kalkulirati, nego idemo u oba susreta na pobjedu, samim time i po prvu poziciju koja direktno vodi na Europsko prvenstvo. Postoji još niz kalkulacija o odlasku na EP kao najbolji drugoplasirani, no time ćemo se baviti kasnije. U svakom slučaju, idemo maksimalno ozbiljno i koncentrirano, u borbu za svaki poen, i svaki set, jer će se sve to kasnije valorizirati.

Nizozemci su pobijedili u Zadru s 3:1 no Hrvatska je i te kako imala svojih prilika u tom susretu za boljim rezultatom.

–  Još se prisjećamo tog prvog seta u Zadru, koji smo izgubili s 32:30, i u kojem smo imali svoje prilike za osvojiti ga. Jer, da je prvi set pripao nama utakmica bi sigurno otišla u jednom sasvim drugom smjeru, povoljnijem za nas. Ali, naučili smo nešto iz tog susreta i puni samopouzdanja očekujemo ovaj turnir i posebice susret s Nizozemskom – kaže Leo koji je proteklu sezonu igrao u redovima francuskog prvaka Nice.

–  Bila je dosta teška i turbulentna sezona, jer nije baš najbolje krenula. Dobio sam Covid 19 odmah na početku sezone, pa je trebalo kasnije dosta vremena da se vratim u pravu formu. Na kraju je ispalo odlično za mene, bio sam najbolji skorer lige, no klub je nažalost završio na pretposljednjem  mjestu jer smo imali dosta problema s ozljedama i bolestima – reći će još Leo Andrić koji je trenutno slobodan igrač, dodavši za kraj:

–  Nadamo se svi plasmanu na Europsko prvenstvo, mislim da imamo snage i kvalitete za to, ima tu u reprezentaciji dosta mladih i talentiranih igrača. Veselim se i nastupu u Europskoj ligi, gdje također očekujemo dobre rezultate i plasman na završni turnir.

 

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top