AktualnoEuroVolley 2021Hrvatske odbojkašice u Zadru se pripremaju za izazove pred njima

19/05/2021

“EUROPSKO PRVENSTVO NAM JE PRIORITET’’

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija ovih se dana nalazi u Zadru gdje je započeli s pripremama za izazove koji ih očekuju u narednim mjesecima. Prva je na rasporedu Zlatna europska liga koja se igra od 28. svibnja do 20. lipnja u Bugarskoj, a najteži ispit očekuje ih od 19. do 26. kolovoza kada u Zadru igraju skupinu Europskog prvenstva.

Reprezentacija se zbog pandemija nije okupila cijelu prošlu godinu, ali izbornik Daniele Santarelli vjeruje u dobre igre na natjecanjima koja ih očekuju.

‘’Ovo nam je prvo okupljanje nakon godinu dana i drago mi je što sam s timom ovdje u Zadru. Imamo dva važna natjecanja, prvo je Zlatna liga, a zatim Europsko prvenstvo koje nam je prioritet. Zlatnu ligu igrat ćemo dva vikenda zaredom i imamo malo vremena za pripremu, ali potrudit ćemo se doći na turnir što spremniji. Slijedi kratki odmor i zatim imamo dva mjeseca za pripremu za Europsko prvenstvo koje nam je važna meta. Kvaliteta igre na prvenstvu bit će vrlo visoka, ali neke ekipe će doći umorne nakon Olimpijskih igara što nam daje priliku da igramo svoju odbojku. Na nama je da se dobro pripremimo, a vjerujem da ćemo i uspjeti.’’ – izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Hrvatske odbojkašice će u Zlatnoj ligi igrati s reprezentacijama Bjelorusije, Mađarske i Češke te pokušati izboriti plasman u odbojkašku Ligu nacija. Nakon Zlatne lige očekuje ih izazovno odbojkaško ljeto i Europsko prvenstvo koje će se igrati od 18. kolovoza do 4. rujna. Uz Hrvatsku, domaćini su Bugarska, Srbija i Rumunjska.

‘’Pripreme koje smo dugo očekivale, drago mi je da smo ovdje u Zadru i zahvaljujem se Zadranima na sjajnoj dobrodošlici. Pred nama je Zlatna liga i to će biti odlična priprema za Europsko prvenstvo kao i prilika da vidimo gdje smo budući da je bilo nekih izmjena u ekipi. Velika nam je prednost što Europsko prvenstvo igramo doma, iako bez publike. Teško je reći što očekujemo budući da još ne znamo protivnike, ali svakako je cilj prolazak grupe. Važno nam je da ostanemo zdrave i vjerujem da ćemo onda upravo na domaćem terenu moći pokazati dobre igre.’’ – izjavila je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris.

Domaćinstvo Europskog prvenstva za odbojkašice prilika je za sjajnu turističku i sportsku promociju Zadra i Hrvatske, ali i važno natjecanje koje hrvatsku reprezentaciju vodi prema Svjetskom prvenstvu.

‘’Europsko prvenstvo nam je važan cilj, ne samo zato što smo domaćini već i zato što plasman u osam najboljih automatski kvalificira reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo. Od Europske lige očekujemo plasman na Final Four što nam je također važna stavka za skupljanje bodova i plasman na Svjetsko prvenstvo. U reprezentaciji nema nekih ključnih igračica zbog ozljeda, ali ne tražimo alibije, želja nam je predstaviti Hrvatsku i Zadar na najbolji način rezultatom koji će biti na ponos svih nas. Ovim putem želim se zahvaliti Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Ministarstvu sporta i turizma i Hrvatskom olimpijskom odboru na pomoći u organizaciji prvenstva što je veliki izazov u ovim okolnostima pandemije.’’ – zaključio je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top