AktualnoReprezentacijeLibero hrvatske reprezentacije Sven Šarčević želi na Final Four Europske lige

21/05/2021

Hrvatski reprezentativci nisu imali vremena niti pošteno proslaviti Europsko prvenstvo, izboreno proteklog vikenda na drugom kvalifikacijskom turniru skupine A u Nizozemskoj, a niti se odmoriti, jer već od petka 21. svibnja kreću u nove odbojkaške avanture.

Igrači našeg izbornika Emanuelea Zaninija nalaze se u Srebrnoj skupini Europske lige, u skupini B, u kojoj se uz njih nalaze i sastavi Austrije, Mađarske i Luksemburga. Uzgred, u skupini A su Cipar, Danska, Izrael i Sjeverna Makedonija, koja je ujedno i domaćin završnog turnira 5-6. lipnja u Strumici.

Naši odbojkaši na prvom turniru u austrijskom Amstettenu, kamo su otputovali iz Zadra preko Zagreba autobusom, u petak se 21. svibnja sastaju s Luksemburgom u 17.30 sati, s domaćinom Austrijom sutradan, u subotu 22. svibnja u 20.25 sati, te u nedjelju 23. 5., posljednjeg dana prvog turnira, s Mađarskom u 17.50 sati.

Iskusni 30-godišnji libero naše izabrane vrste Sven Šarčević, koji je u svojoj inozemnoj karijeri igrao i u Finskoj i Belgiji, a u Hrvatskoj u Mladosti i Ribola Kaštelima, uoči prvog turnira kaže:

–  Nismo imali puno vremena za pripremu, iako ponešto znamo o suparnicima. Kako trenutno stvari stoje, tu je možda Mađarska najopasniji suparnik, jer su već istaknuli da žele plasman na Final Four, dok je prema trenutno prijavljenom sastavu Austrija donekle oslabljena ne igranjem nekih njihovih inozemaca. No, o svemu ćemo znati više nakon prvih utakmica, jer Covid 19 puno utječe na sastave momčadi.

Niti hrvatska reprezentacija nije u najjačem sastavu, no to je bilo i odranije planirano. Nakon izborenih kvalifikacija trener Zanini dao je odmor trojici najiskusnijih, Zhukouskom, Raiču i Mihalju, pa su kao zamjene pozvani  Brčić, Hanžić i Ivančić. Ali, to ne mijenja mnogo u našim ciljevima jer…

–  Želja nam je plasirati se na Final Four, to smo zacrtali, a onda, kada se pojavimo tamo, onda ćemo podizati letvicu – govori Šarčević, dodajući:

–  Nakon plasmana na Europsko prvenstvo atmosfera unutar reprezentacije, koja je i do tada bila sjajna, još se podigla za jedan nivo, svi smo nekako opušteniji i puni samopouzdanja.

Jedan od razloga tome leži svakako u radu izbornika Zaninija, kojega je Sven dobro upoznao i na klupskoj razini, kada je u drugom dijelu domaće Superlige preuzeo Mladost i s njima osvojio naslov prvaka Hrvatske.

–  Sa Zaninijem je užitak raditi, iako je naglasak baš na tome – na radu. Kod njega nema popusta, samo rad, rad i rad, ali to očito donosi ploda i svi smo mi igrači toga svjesni tako da dajemo 100 posto od sebe. I nije bilo razlike u njegovom radu u klubu ili reprezentaciji, sve pokušava raditi do perfekcije – reći će na kraju libero hrvatske reprezentacije Sven Šarčević uoči početka prvog od dva turnira skupine B Srebrne Europske lige.

Hrvatski odbojkaši nakon ovog turnira ostaju u Austriji odakle direktno kreću put Luksemburga gdje je na rasporedu drugi turnir, od 27. do 29. svibnja.

Za kraj još recimo da je Hrvatska 2018. godine bila prva u Srebrnoj skupini Europske lige, po prvi puta u tom u tom formatu te da su 2019. godine pobjednici bili Rumunji, dok prošle sezone zbog korona virusa natjecanje nije odigrano.

 

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top