AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska reprezentacija s nestrpljenjem čeka prvu utakmicu na FF Zlatne europske lige

08/06/2021

Hrvatska odbojkaška reprezentacija odličnim utakmicama i sjajnim pobjedama na dva turnira Zlatne europske lige skupine C izborila je svoje mjesto među četiri najbolje europske reprezentacije i odlazak na prestižni Final Four. Prvu utakmicu naše odbojkašice igrat će protiv izuzetno jake reprezentacije Španjolske, 19. lipnja u 16 sati u OZK Areni Ruse u Bugarskoj. Ususret nadolazećem natjecanju najboljih od najboljih, hrvatska ekipa vjeruje u kvalitetan nastup i najbolji mogući rezultat.

“Španjolska je izuzetno dobra mlada ekipa. Imaju odlične pucačice na kojima temelje svu svoju igru no smatram da imamo realnu šansu za pobjedu. Očekujemo tešku utakmicu no nadamo se pobjedi i prolasku u finale. Djevojke su u protekla dva turnira pokazale karakter borbenosti i požrtvovnosti te povezale četiri pobjede zaredom. Sada slijede pripreme na kojima će izbornik Daniele Santarelli zasigurno dodatno usavršiti igru i raditi na detaljima i stvarima koje je potrebno unaprijediti. Vjerujemo da imamo kvalitetu za najbolje rezultate i nadamo se da ćemo to i pokazati.” – istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

 

Hrvatska odbojkaška reprezentacija posljednji Final Four igrala je 2019. godine kada u finalnom susretu u Varaždinu nije uspjela nadjačati reprezentaciju Češke.

“Zasluženo smo prošle na Final Four. Iz utakmice u utakmicu pokazale smo veliki napredak u našoj igri te veliku želju da prođemo dalje što se na kraju i ostvarilo. U polufinalu igrat ćemo protiv Španjolske koja je pokazala da ima velike predispozicije za finale kao i mi. Stoga nema opuštanja. Izbornik će nas bez sumnje odlično pripremiti i ako budemo pratile njegove upute vjerujem da imamo šanse za prolazak u finale.” – istaknula je igračica Nikolina Božičević.

Za Hrvatsku će na Final Fouru Zlatne europske lige igrati: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Samadan, Klara Perić, Lea Deak, Andrea Mihaljević i Dinka Kulić

.

 

 

Instagram

3 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top