AktualnoReprezentacijeŽenska U16 reprezentacija u nedjelju u Nedelišću započela s pripremama za EP

20/06/2021

Izbornik hrvatske ženske U16 reprezentacije, iskusni Miodrag Miki Stojaković, nakon što se sa svojim pulenkama kroz dramatične kvalifikacije, gdje su na kraju s 3:2 pobijedile Rumunjsku, plasirao na Europsko prvenstvo koje se od 10. srpnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj, od nedjelje 20. lipnja započeo je s pripremama za smotru najboljih kadetskih ekipa Staroga kontinenta.

Kako je ovo doista plodonosna godina, jer su se i seniorke i seniori također plasirali na europsko prvenstvo, pripreme U16 reprezentacije biti će odrađene u Nedelišću, obzirom da će se odbojkašice za EP pripremati u Zadru, a odbojkaši u Osijeku.

Prvoga dana priprema, u nedjelju 20. lipnja, izbornik U16 reprezentacije Miki Stojaković će reći:

– Okupili smo se u Nedelišću, našoj već staroj dobro poznatoj bazi gdje imamo sve ono što nam je potrebno za pripreme, a napose apsolutni mir. Sve nam je na dohvat ruke, i dvorana, i hotel, i atletski stadion, teretana, tako da se u miru možemo posvetiti radu, bez da nam išta remeti koncentraciju.

Na pripremama se okupilo 14 igračica.

– Bilo je nekih ideja da možda priključimo još poneko ime, ali na kraju smo se odlučili za isti onaj sastav koji je bio na pripremama u Zadru pred kvalifikacije za EP. Mislim da su sve one zaslužile i otići na to veliko natjecanje koje su same izborile. Jedino, na dan odlaska u Slovačku, u Humenne gdje igramo u drugoj skupini zajedno s reprezentacijama Srbije, Slovačke, Rumunjske, Bugarske i Italije, nažalost će otpasti dvije djevojke jer ih u zapisniku možemo na EP imati samo 12.

Skupina je poprilično teška, kakve su uopće ambicije prije početka EP-a?

–   Startamo 10. srpnja protiv Srbije, a zapravo niti jedna utakmica neće biti lagana u skupini. Za nas mislim da je veliki uspjeh i sam plasman na EP, među 12 najboljih kadetskih ekipa Europe, i da će svaka pobjeda biti i te kako velika. Ono što priželjkujemo je drugi krug, dakle biti među četiri najbolje ekipe u skupini, a ono čemu se potajno nadamo je da eventualno plasmanom među prvih šest ekipa u konačnom plasmanu izborimo svjetsko prvenstvo dogodine. Inače, prve dvije ekipe iz svake od dviju skupina igraju u borbi za plasman od 1-4. mjesta, a drugo i trećeplasirane reprezentacije u skupini od 5-8. mjesta.

Uz standardnih 14 igračica iz kvalifikacijskog ciklusa, uz Stojakovića je i isti stručni stožer.

– Uz mene su moji dugogodišnji provjereni pomoćnici Ico Radočaj i Darko Nojić, fizioterapeut Rene Mezak i statističar Vlado Jolić.

Uz treninge u Nedelišću izbornik Stojaković će pokušati odigrati i poneki pripremni susret.

– Zbog Covida 19 sve je još uvijek dosta neizvjesno što se potencijalnih sparing-partnera tiče, tako da ćemo se možda morati zadovoljiti tek ponekom trening utakmicom s nekim od naših prvoligaških klubova. Šteta što među posljednjima krećemo s pripremama, no to nije nikakav alibi, jer ambicije su i dalje visoke. Ono što ćemo pokušati kroz ove pripreme napraviti je uspostaviti disciplinu sustava igre, ubrzati igru, posebice na bloku te puno pažnje posvetiti servisu i prijemu servisa. Uglavnom, radit ćemo dosta na tehničko-taktičkim zadacima u igri – rekao je na kraju izbornik ženske U16 reprezentacije Miodrag Miki Stojaković.

Na pripremama je 14 igračica: Lorena Marija Sesar, Vedrana Miljević, Laura Kesar, Marija Piškor, Tonka Bošnjak (HAOK Mladost), Ana Prkačin, Maša Mlinar (OK Dinamo), Klara Kruhonja, Antea Perić (OK Olimpik), Aurora Brozić (OK Umag), Petra Gregorović (HAOK Rijeka), Carla Stošić, Tina Buršić (OK Pula) i Marija Dugi (ŽOK Ivanec).

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top