Odbojka na pijeskuAna Burilović i Lea Rašić te Tin Devald i Roko Vlašić prvaci Hrvatske do 18 godina

03/07/2021

U Podstrani kraj Splita od 01.-02. srpnja za titulu pojedinačnog prvaka Hrvatske do 18 godina borilo se čak 22 ženska para. Na igralištima u Podstrani po nesnosnoj vrućini nakon 42 odigrane utakmice prvo mjesto osvojile su Spličanke Lea Rašić i Ana Burilović članice  Kluba odbojke na pijesku Žnjan. One su nakon dva odigrana seta tek u tie breaku s 2:1 svladale splitsko pulsku kombinaciju Ivanu Ćubelić-Emu Mrkić. U borbi za broncu Lucijana Terze i Tia Kovčo pobijedile su Osječanke Taisu Weinand i Ingu Rukovanjski.

U muškoj konkurenciji bilo je devet parova. Tin Devald i Roko Vlašić iz Zagreba, članovi KOP Zagreba osvojili su zlato nakon što su u finalu s 2:0 svladali Tomu Stojića i Ivu Mustapića iz Kaštela. U borbi za treće mjesto našli su se Daruvarčani Tibor Verasto i Ivan Brletić te Luka Buljan i Jakov Marković iz Zadra. Nakon tijesne borbe u oba seta broncu su osvojili dečki iz Zadra.

Prvaci i prvakinje Hrvatske za ovu godinu predstavljati će Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Ljubljani. Medalje i pehare podijelio je Mijo Dropoljić, načelnik općine Podstrana.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top