AktualnoReprezentacijePotvrđen raspored CEV EuroVolley za muškarce 2021

06/07/2021

rujna započinje putovanje CEV EuroVolley Men 2021 za vodeće europske države koje su stekle kvalifikacije za očekivani događaj. Nakon temeljitih razgovora sa svim dionicima i partnerima, CEV objavljuje raspored utakmica za grupnu fazu natjecanja.

Utakmice otvaranja #EuroVolleyM održat će se u Finskoj – grupa C i Estoniji – grupa D, s Finskom protiv Sjeverne Makedonije i Estonije s Latvijom, 1. rujna u 19:00 (po lokalnom vremenu).

Aktualni europski prvaci Srbija, kao i Poljska, osvajači brončanih medalja posljednjeg izdanja, pridružit će se akciji drugog dana događaja, 2. rujna iz Krakova, Poljska, u drugoj i trećoj utakmici grupe A.

 

Prve utakmice grupe B odigrat će se trećeg dana natjecanja, a EuroVolley 2019. dobitnik  srebrne medalje, Slovenija igrati će protiv domaćina Češke, dok će Italija igrati s Bjelorusijom, a Crna Gora s Bugarskom.

24 momčadi koje sudjeluju izvučene su u 4 grupe, iz kojih će najbolje četiri reprezentacije iz grupe pasirati se u 1/8 finala.

Svaka od 4 države domaćina bit će dom jedne grupe s utakmicama koje će se održavati u gradovima Krakov (Poljska), Ostrava (CZE), Tampere (FIN) i Tallinn (EST).

Ulazeći dalje u natjecanje, Gdańsk će biti novi poljski gradski domaćin četiri utakmice iz 1/8 finala i dvije utakmice iz 1/4 finala, kao i Ostrava.

Polufinale događaja, zakazano za 18. rujna, i mečeve za brončanu i zlatnu medalju 19. rujna bit će domaćin grada Katowice u Poljskoj.

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top