AktualnoReprezentacijeReprezentacija Argentine stigla u Zadar na četiri prijateljske utakmice s našom reprezentacijom

07/07/2021

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, koja se priprema za Europsko prvenstvo koje kreće 18. kolovoza, i gdje se naša skupina C igra u Zadru, uz sudjelovanje Italije, Bjelorusije, Mađarske, Slovačke i Švicarske, dobila je prve sparing partnerice. U utorak 6. srpnja stigla je u Zadar reprezentacija Argentine, koja ostaje u Hrvatskoj do 13. srpnja, a onda direktno lete za Tokio na Olimpijske igre.

Dakle, Argentinkama će prijateljske trening utakmice s reprezentacijom Hrvatske poslužiti kao završni dio priprema pred Olimpijske igre, na kojima je Hrvatska do sada zaigrala samo jednom, 2000. godine u Sydneyu.

U tjedan dana odigrat će Hrvatska i Argentina četiri trening utakmice, što će zasigurno odlično doći u ovom dijelu priprema i jednoj i drugoj ekipi.

Stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Frane Žanić, o tome će reći:

–    Nama će susreti s Argentinom sjajno poslužiti da vidimo u kojoj se fazi priprema nalazimo, tri tjedna nakon završetka Zlatne europske lige, gdje smo se okitili srebrom. Izbornik Santarelli će moći na pravi način skenirati stanje ekipe u ovom trenutku, što nam je iznimno važno u ovom dijelu trenažnog procesa. Naše pripreme su zapravo koncipirane tako da ćemo odigrati dva ciklusa od po četiri ili pet prijateljskih utakmica. Dakle, sada je red na Argentinu, a pred samo Europsko prvenstvo tjedan dana ćemo boraviti u Rumunjskoj i tamo odigrati pet pripremnih utakmica s domaćom reprezentacijom, po sustavu 2-1-2, kako bi simulirali način igranja na EP.

U našim redovima se prijateljski ogledi s Argentinkama s nestrpljenjem očekuju:

–    Očekujemo da se već sada pokaže sve ono što smo do sada radili na treninzima, kako bi izbornik imao dobar uvid u formu igračica i kako bi nam ostalo još dovoljno vremena za popravak nekih eventualno uočenih pogrešaka – rekao je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić dodavši na kraju:

–  Iznimna nam je čast što nas je Argentina, reprezentacija koja je izborila Olimpijske igre u Tokiju, odabrala za sparing partnere te da će naše mlade igračice, pogotovo one iz domaće Superlige, imati priliku što češće igrati s jakim ekipama jer je to sjajno za njihov odbojkaški napredak.

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top