ReprezentacijeHrvatska uvjerljiva u posljednjoj prijateljskoj utakmici s Argentinom

12/07/2021

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u četvrtoj je pripremnoj utakmici protiv reprezentacije Argentine upisala uvjerljivu pobjedu i to u četiri seta rezultatom 4:0 (25:20, 25:21, 25:18, 25:15). Hrvatske odbojkašice u posljednjoj su pripremnoj utakmici pokazale iznimnu borbenost, dominantnost i odličnu organizaciju igre.

 

Najbolja igračica na utakmici bila je kapetanica ekipe Samanta Fabris koja je odličnom igrom za Hrvatsku upisala ukupno 20 poena, a slijedila ju je odlična Laura Miloš s 14 poena.

“Ova prijateljska pripremna utakmica bila je jako važna za nas. Tokom ove četiri pripremne utakmice puno smo se poboljšali. Igrali smo protiv Argentine koja je jaka ekipa i koja će za svega nekoliko dana igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju te su zaista u njihovoj najboljoj formi i snazi. Zadovoljni smo ukupnim rezultatom. Nakon prve pripremne utakmice proučili smo svoju situaciju. Shvatili smo da ukoliko igramo protiv Agrentine moramo pokazati jednu drugačiju igru. U ove četiri utakmice zadnji dan smo upisali pobjedu što je važno zbog našeg nivoa igre. Tokom ove četiri utakmice sve igračice su imale priliku biti u igri i pokazati svoje znanje. Sretan sam i zadovoljan svim svojim igračicama koje su zaista pokazale jednu kvalitetnu i dobru igru.” – istaknuo je Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije.

 

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

 

Naše odbojkašice nakon odigranih pripremnih utakmica uživat će u kratkoj ljetnoj stanci. Iduće okupljanje biti će 27. srpnja kada će na Nebeskoj šetnici na Biokovu svečano biti predstavljen trofej Europskog prvenstva. Odbojkašice će tada nastaviti pripreme u Zadru te potom od 3. do 10. kolovoza otputovati u Rumunjsku gdje će s domaćom reprezentacijom odigrati 4 zatvorene utakmice i imati jedan zajednički trening. Slijedi povratak u Zadar i posljednje usavršavanje za početak najvažnijeg ovogodišnjeg natjecanja.

 

Europsko prvenstvo Hrvatska igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Ulaznice za Europsko prvenstvo skupine C u Zadru uskoro u prodaji u sustavu Eventim.hr

 

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top