AktualnoReprezentacijeMuška odbojkaška reprezentacija Hrvatske od nedjelje startala u Osijeku s pripremama za EP

12/07/2021

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija započela je s pripremama za Europsko prvenstvo koje započinje 1. rujna, i gdje naša izabrana vrsta nastupa u skupini D u Tallinu, uz domaćina Estoniju, Francusku, Latviju, Njemačku i Slovačku.

Izbornik Emanuele Zanini u Osijeku je okupio 16 igrača, i zapravo nema nekih velikih promjena u odnosu na momčad koja je tako hrabro izborila EP kroz kvalifikacije, u Hrvatskoj i Nizozemskoj, osim što je na popisu mladi korektor Gabrijel Cvanciger, a nema iskusnog srednjeg blokera Ivana Mihalja.

Jedan od ponajboljih naših igrača, Kruno Nikačević, na pripreme je u Osijek stigao u optimalnoj formi, kao uostalom i ostatak sastava.

 

–  Imali smo pet tjedana odmora, tako da smo to zaista dobro iskoristili, no to ne znači da tijekom tog perioda nismo ništa radili. Svaki je reprezentativac dobio plan i program priprema tijekom odmora, tako da smo svi došli u dobroj formi, spremni za rad. Iako, svima nam je jasno, jer već poznajemo metode izbornika Zaninija, da će prvi tjedan biti najnaporniji, dok ne postignemo ‘radnu temperaturu’. No, do početka EP je 53 dana od starta priprema tako da će biti sasvim dovoljno vremena za rad.

Osim samih priprema u Osijeku, u planu su i prijateljski trening susreti protiv reprezentacija Slovenija, Bugarske i Turske.

–  To je u planu zasada, no možda nam uleti i još neki suparnik. U svakom slučaju, neće nam biti dosadno, u Osijeku imamo sve što nam treba, od prvoklasnog smještaja, do dvorane na raspolaganju, i teretane, ali i terena za odbojku na pijesku u obližnjem Đakovu i bazena u Osijeku – kratko će za kraj Kruno Nikačević otkrivši da je na prvom sastanku pred početak treninga postignut dogovor da svakako žele na EP još osim Estonije vidjeti i Poljsku, što dakle znači da su zacrtali i odlazak u drugi krug kontinentalnog prvenstva.

 

Organizatori igre: Tsimafei Zhukouski i Bernard Bakonji

Dijagonale: Ivan Raič, Gabrijel Cvanciger i Leo Andrić

Primači-pucači: Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić, Ivan Zeljković i Marino Marelić

Srednji blokeri: Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Dominik Brčić i Tomislav Mitrašinović

Liberi: Sven Šarčević i Hrvoje Pervan

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top