AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska U16 kadetska reprezentacija EP završila na devetom mjestu

16/07/2021

Hrvatska ženska U16 kadetska reprezentacija porazom 0:3 (12, 9, 22) od Italije u posljednjem kolu skupine dva Europskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj, završila je svoje natjecanje u Humenneu kao petoplasirana u skupini. Nažalost, nisu izborile drugi krug i natjecanje za plasman. Utjeha je da su bile najbolje u tom ‘donjem domu’ te da Prvenstvo završavaju na 9. mjestu, s 5 bodova iz isto toliko utakmica.

I tim učinkom zapravo mogu biti i te kako zadovoljne, pobijedile su Rumunjsku s 3:1 a odigrale utakmice u pet setova s favoriziranom Bugarskom i Srbijom koje su drugo i treće plasirane ekipe. S domaćinom Slovačkom nedostajalo je samo malo sreće da i taj susret ode u peti set, i zapravo su samo posljednju utakmicu, protiv prvo plasirane Italije, izgubile glatko s 0:3 (12, 9, 22). Talijanke su u tom susretu dominirale u svim segmentima igre.

Zato je izbornik ove dobre generacije Miodrag Stojaković ipak zadovoljan na kraju izvedbom svojih pulenki.

–  Mislim da smo hrabro odigrali cijeli turnir, odigrali četiri velike, dobre utakmice protiv jakih suparnica, i zapravo je samo posljednji susret s Italijom bio je ispod našeg nivoa, bez obzira što se radi o najjačem suparniku u skupini i favoritu za neku od medalja. Ono što svakako veseli je da smo dobili 12 odličnih igračica pred kojima je lijepa budućnost, jer ova generacija ima potencijala. Protiv svih suparnica smo igrali ravnopravno, čak i bili bolji u statistici u svim elementima, izuzev napadu i prijemu servisa. Dakle, blok, servis, manji broj neforsiranih pogrešaka, sve je to bilo na našoj strani, i ovo nam je bila sjajna škola da vidimo gdje smo u konkurenciji s najboljima u Europi. Žao mi je jedino tog posljednjeg susreta u kojem nismo pokazali pravo lice, no tu nas je već sustigao umor, a igrali smo i bez ponajbolje igračice Maše Mlinar koja je ozlijedila koljeno u susretu ranije protiv Bugarske – rekao je na kraju izbornik Miodrag Stojaković.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top