AktualnoReprezentacijeDva reprezentativna libera, Šarčević i Pervan, odrađuju pripreme u zdravoj konkurenciji

26/07/2021

Hrvatski odbojkaški reprezentativci u nedjelju 11. srpnja startali su u Osijeku s pripremama za Europsko prvenstvo početkom rujna.  Pripreme kao i svake druge, sred ljeta, dok mnogi njihovi suigrači koriste godišnje odmore, nikada nisu lagane ni jednostavne. No, pred našim je reprezentativcima ogroman motiv, nastup među 24 najbolje momčadi Starog kontinenta, tako da se ne osjećaju ničime zakinuti. Baš naprotiv…

Izbornik naše reprezentacije, Emanuele Zanini, u Osijeku je pronašao mir za svoje pulene, među kojima su dvojica sjajnih libera, Sven Šarčević (1990.) i četiri godine mlađi Hrvoje Pervan. Koji će, u paralelnom intervjuu o prvim danima priprema reći:

–  Toliko treniramo da niti ne osjećam noge pa ne znam postoje li upale mišića. Šalim se, naravno, jer rečeno nam je da dođemo spremni na početak priprema tako da velikih upala nije ni bilo – kaže Sven koji ima internacionalnog iskustva igranja u Finskoj  Belgiji, a Hrvoje, koji je do sada igrao samo u Splitu i Riboli Kaštelima to i potvrđuje:

–  Dobro treniramo i vlada pozitivna atmosfera u momčadi. Upala mišića nema jer smo dobili program za rad dok smo bili na odmoru tako da smo došli koliko toliko spremni.

O Osijeku kao centru priprema imaju samo riječi hvale. Sven kaže:

–   Osijek je fantastičan, hotel, dvorana, teretana, bazen, sve je vrhunski, sve nam je blizu i na raspolaganju kad god treba, tako da imaju sve pohvale.  Imali smo do sada treninge odbojke na pijesku u Đakovu, bazen u Osijeku tri puta,  tako da iskorištavamo sve resurse maksimalno. Slobodne dane iskoristiti ćemo da odemo i na tu poznatu osječku plažu Copacabanu. Inače, slobodno vrijeme koristimo za odmor, a tu i tamo pobjegnemo negdje na kavu. Iako zapravo samo spavamo ili treniramo.

I Hrvoje hvali Osijek:

–    Sve je tu odlično, za svaku pohvalu, od hotela, teretane, dvorane, doista imamo sve na raspolaganju. Koristili smo terene na pijesku u Đakovu i bazene za uvodne treninge, kao i mali nogomet.

Nakon uvodnog dijela priprema mogle bi uskoro uslijediti i planirane trening utakmice.

–    Imamo utakmice u planu, vjerojatno za ćemo za dva tjedna početi s prijateljskim susretima – kaže Sven, a Hrvoje dodaje:

–    U planu su pripremne utakmice s jakim reprezentacijama, da vidimo na kakvom smo nivou. Što se pak slobodnog vremena tiče, međusobno se družimo ali i iskorištavamo svaki trenutak za maksimalan oporavak.

Dva libera, a samo jedan ima mjesta u terenu. Dakle, konkurencija su jedan drugome. Ima li zbog toga među njima ‘disonantnih tonova’, uostalom, što  misle jedan o drugom. Prvi, onaj stariji, Šarčević, koji, uzgred, nakon što mu je završio ugovor s Mladosti još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru:

–  Ma Tepso je kralj, znamo se sto godina, nema nikakvih tenzija među  nama, mi radimo najbolje što možemo, a na kraju će biti kako trener odluči. Igrat će više onaj koji će pomoći momčadi da odigramo najbolje što možemo. Nebitno je bio to on ili ja, ili će svatko dati svoj obol kao što je bilo u Europskoj ligi.

Pervan također ne vidi u Svenu konkurenta već pravog suigrača:

–   O Svenu sve najbolje, pravi je timski igrač, vidi se da je bio kapetan  Mladosti. Davno smo u Kaštelima dijelili svlačionicu, ali tada na različitim pozicijama. Među nama nema konkurencije, jer želimo jedan i drugi pomoći momčadi da bude bolja – za kraj će Hrvoje Pervan koji i slijedeću sezonu ostaje u Riboli Kaštela s kojom, kaže, “želi osvojiti duplu krunu”.

 

 

Instagram

2 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top