AktualnoEuroVolley 2021Laura Miloš, povratnica u reprezentaciju, uoči prijateljskih susreta s Rumunjskom ističe sjajnu atmosferu u ekipi

04/08/2021

Laura Miloš relativno je novo lice u redovima hrvatske ženske reprezentacije, iako je se možda oni površniji pratitelji odbojke čak i sjećaju dok je igrala za Poreč, iz kojega je 2014. godine otišla na studij u SAD, na Oral Robeerts Universiti u Tulsi, na poziv bivše igračice Poreča Zvjezdane Širole, koja je više godina trener u Oklahomi.  Ova 177 cm visoka 26-godišnja pucačica-primačica 2013. godine prošla je sve mlađe dobne reprezentativne selekcije, a 2013. godine bila je i kao 19-godišnjakinja u sastavu seniorske reprezentacije na Mediteranskim igrama u Turskoj, kada je osvojena srebrna medalja. No, nakon toga, rekosmo, slijedi studij u SAD gdje je nekako izmakla očima javnosti.

Po završetku studija odlučila se profesionalno baviti odbojkom, pa je najprije potpisala za belgijski Charleroi u sezoni 2018/19. da bi potom otišla u jaču Francusku ligu, u Saint Raphael Var Volley gdje već uspješno nastupa dvije godine i s kojim je osvojila francuski Superkup, a od jeseni kreće i u svoju treću sezonu.

Ove se godine vrlo uspješno vratila u reprezentaciju Hrvatske kod izbornika Danielea Santarellija, već se okitila i srebrom u Zlatnoj europskoj ligi, no tek sada slijede pravi izazovi, Europsko prvenstvo.

–   Kojem se  neizmjerno veselim, jer se naša skupina igra u Zadru.  Nisam mogla poželjeti bolji povratak u reprezentativni dres, u Zadru, u Hrvatskoj, pred domaćom publikom. Već sada sam jako uzbuđena zbog toga, ovo mi je prvo ovako veliko natjecanje, pa još kod kuće. Super – reći će simpatična Laura koja priznaje da po dolasku na prvi dan priprema i nije poznavala sve svoje suigračice u nacionalnom timu.

–   Znala sam neke iz svoje generacije, znala sam i Samantu Fabris jer je iz Istre i Rene Sain jer smo igrale zajedno u Poreču, ali ove mlađe djevojke, priznajemo, nisam do sada poznavala. Ali, vrlo smo brzo sve kliknule, sjajna je atmosfera u ekipi, i doista vjerujem da možemo napraviti i dobar rezultat na EP jer uz tu dobru kemiju smo i po meni sve jako dobre igračice.

Vi ste se vrlo brzo kod izbornika Santarellija nametnuli kao standardna članica prve postave.

–   I mene je to iznenadilo, kao i vjerujem mnoge, nisam to očekivala, pogotovo jer sam na neki način nova. Ja se trudim na treninzima, dajem sve od sebe, i izbornik to očito vidi. Kod njega se očito valorizira samo rad i trenutna forma, nema drugih protekcija. Nadam se da će tako biti i dok krenu utakmice na Europskom prvenstvu, i da ću i tamo dati svoj obol.

Laura je u SAD studirala psihologiju, pa je i iz tog njezinog profesionalnog aspekta zanimljivo čuti mišljenje u ekipi i izborniku.

– Rekla sam već, atmosfera unutar nas igračica je sjajna, no pokretač svega je izbornik Santarelli koji svojim profesionalnim, a opet nekako opuštenim stilom, sve to sjajno vodi. Znam što govorim, imala sam i do sada dobrih trenera u karijeri, no Santarelli je ipak nekako poseban, jako je motivirajući rad kod njega i to sve djevojke osjećaju. Mani osobno jako odgovara takav način rada, i fizički i psihički. Čak bih rekla i da sam u ovih par mjeseci napredovala u odbojkaškom smislu, ukazao mi je na neke stvari na koje nije niti jedan trener do sada. Baš sam jako motivirana za rad i jedva čekam da počne Europsko prvenstvo.

Do tada su još dva tjedna i pripremne utakmice koje je naš stručni stožer osmislio. U srijedu su naše reprezentativke otputovale u Cluj gdje ih očekuju prijateljske trening-utakmice protiv domaćina Rumunjske.

–  U pet dana odigrat ćemo četiri utakmice, simulirajući raspored kakav nas očekuje na EP, dakle, u dva dana dvije utakmice, onda dan pauze, pa ponovno dva susreta u dva dana. Zasada ne znamo puno o suparnicama, upoznat ćemo ih bolje tek nakon prvog susreta, no to i neće biti presudno, mislim da ćemo se više baviti našom igrom i dorađivanjem elemenata na kojima smo do sada radile – rekla je na kraju iznimno mirna i stabilna kao igračica  na vrlo odgovornoj poziciji primačice-pucačice Laura Miloš, pravo osvježenje u redovima našeg nacionalnog tima.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top