AktualnoReprezentacijeHrvatski reprezentativci u Samokovu će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Bugarske

05/08/2021

Dok su njihove reprezentativne kolegice putovale prema Rumunjskoj, hrvatski su se odbojkaški reprezentativci u srijedu zaputili prema Bugarskoj, gdje će u Samokovu odigrati dvije prijateljske trening-utakmice protiv njihove izabrane vrste. Hrvatski su se reprezentativci iz Osijeka, koji je ovo ljeto njihova pripremna baza, i u kojem su savršeno zadovoljni uvjetima, autobusom zaputili prema Bugarskoj.

– Proveli smo na putu 12 sati, uz stajanje za ručak, tako da sve u svemu nije bilo naporno – rekao je po dolasku i odmah odrađenog prvog laganijeg treninga 23-godišnji organizator igre, dvometraš iz Mladosti Bernard Bakonji, dodavši:

– Taj nam je trening nakon duga puta dobro došao da se malo istegnemo i relaksiramo. U četvrtak i petak na rasporedu su nam dva susreta s reprezentacijom Bugarske, u poslijepodnevnim terminima, a prije podne još ćemo i trenirati.

Kod izbornika hrvatske reprezentacije Emanuelea Zaninija očito nema praznog hoda glede treniranja.

–  Puno se radi kod njega, no već smo se na to naviknuli, i odgovara nam. Ja sam imao sreću i da mi je u drugom dijelu sezone bio trener u Mladosti, tako da znam kako radi, i to mi se sviđa. Napredovao sam puno kod njega, a kada vidite napredak na vlastitom primjeru onda vam ništa nije teško. Savršeno dobro dozira treninge i nisu jednolični. Čak i u bazenu koji koristimo povremeno on napravi neku vrstu treninga.

Uz izbornika Zaninija od kojega je, kaže Bernard, puno toga naučio, postoji  još jedan odbojkaš od kojega upija znanje.

–   Uživam trenirajući uz Tsimafeia Zhukuoskog, puno učim od njega, upijam njegovo znanje. On je stvarno klasa za sebe, i čast mi je biti njegova zamjena u reprezentaciji.

A hrvatska reprezentacija iz dana u dan izgleda sve bolje.

–  Stvari svakim treningom, u ova četiri tjedna koliko je prošlo od početka priprema za Europsko prvenstvo, izgledaju sve bolje. Odigrali smo i neke kontrolne utakmice međusobno i to odlično izgleda, tako da vjerujem da možemo napraviti dobar posao na EP i biti čak i malo iznenađenje. U svakom slučaju, vjerujem da možemo proći skupinu, a to bi već bio veliki uspjeh.

U sastavu reprezentacije je 15 igrača, mladi Cvanciger zbog lakše ozljede više nije u momčadi na pripremama, a nakon povratka iz Bugarske u subotu, naše odbojkaše do početka Europskog prvenstva očekuju još dva seta pripremnih utakmica, protiv Slovenije u Osijeku te gostovanje u Turskoj.

 

 

Instagram

2 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top