AktualnoReprezentacijeSandro Dukić ističe zadovoljstvo svih reprezentativaca pobjedama u pripremnim utakmicama u Bugarskoj

09/08/2021

Isplatio se svakako odlazak u Bugarsku, u Samokov, hrvatskim odbojkaškim reprezentativcima. Nakon napornih priprema i treninga koje im svakodnevno servira izbornik Emanuele Zanini,  dobili su priliku na djelu vidjeti što su do sada učinili. A sudeći prema ishodu tri pripremna susreta s domaćinom Bugarskom, reprezentacijom koja se nalazi u Top 10 najboljih momčadi Starog kontinenta po rankingu Europske odbojkaške federacije CEV, radilo se dobro. Bugari su deseti, Hrvatska pak na 27. mjestu ranking liste, pa su dvije pobjede i jedan neriješen ishod sjajno dostignuće u ovom dijelu priprema za Europsko prvenstvo koje naše odbojkaše očekuje početkom rujna.

Jedan od standardnijih hrvatskih reprezentativaca, srednji bloker Sandro Dukić, malo je prokomentirao prijateljske utakmice s Bugarima:

–  Jako smo zadovoljni kako je to izgledalo, baš je bilo dobro. Naravno, onda je došao i rezultat, iako on nije bio u prvom planu. Htjeli smo vidjeti u kojoj smo fazi priprema pred EP, i to nas je napunilo samopouzdanjem. Sve je jako dobro funkcioniralo u našoj igri, a igrali smo protiv vrlo jake momčadi, i to kod njih doma. Prvi dan, nakon što smo prethodnog stigli poslije 12 sati puta, odradili smo dvije trening utakmice, jer smo se podijelili u dvije ekipe. U prvoj smo slavili s 3:0, drugu odigrali 2:2. Slijedećeg dana na rasporedu je bila još jedna utakmica, koju smo dobili s 3:1. Puno nam te pobjede znače što se motivacije tiče – kaže Sandro koji već najavljuje nove pripremne oglede:

– Odmah smo se nakon posljednje utakmice vratili u našu bazu u Osijek, putovali smo noću jer smo tako svi odlučili. Bolje je bilo malo odspavati u autobusu i onda imati cijelu subotu slobodnu, nego da smo još i subotu izgubili na putu. U nedjelju smo imali relaksirajući trening u bazenu, a od kraja ovog tjedna očekujemo u Osijeku reprezentaciju Slovenije na prijateljskim utakmicama, momčad koja je 7. CEV ljestvici. Osim Bugara i Slovenaca, u planu su i prijateljske utakmice u Turskoj protiv domaće momčadi.

I, kada već spominjemo autobus u nekoliko navrata, recimo da su naši reprezentativci kroz Srbiju do bugarskog Samokova putovali autobusom koji je oblijepljen logotipom Hrvatskog odbojkaškog saveza, ali i velikim fotografijama dva naša kapetana, Samante Fabris i Tsimafeia Zhukuoskog.

– Autobus izgleda zaista odlično, i svuda je privlačio pažnju. Kroz Srbiju smo imali i policijsku pratnju, a po dolasku u Bugarsku svi su se okretali za nama, što nam se dopalo. Uz takav autobus i cijela reprezentacija još izgleda puno profesionalnije. A onda kada se još i poklopi dobra igra i rezultat, to su stvarno razlozi za ponos i zadovoljstvo – kazat će na kraju iskusni 29-godišnji dvometraš Sandro Dukić, koji je trenutno bez klupskog angažmana, no uz ovakve igre njega i cijele momčadi to neće dugo potrajati.

 

 

Instagram

2 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top