AktualnoEuroVolley 2021Hrvatske reprezentativke u Rumunjskoj su odigrale četiri prijateljske trening-utakmice

10/08/2021

U prvoj polovici srpnja hrvatske su odbojkašice ugostile u Zadru reprezentativke Argentine, kojima je to bila posljednja provjera pred nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sada su pak, proteklog tjedna, u rumunjskom Cluju, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje za naša djevojke kreće 19. kolovoza susretom protiv Švicarske na Višnjiku, hrvatske reprezentativke odigrale četiri pripremna susreta, u pet dana, s domaćom izabranom vrstom.

Po povratku iz Rumunjske, srednja blokerica Beta Dumančić, iznijela je svoje dojmove o tim susretima:

–    Ove utakmice puno su pokazala o našim kvalitetama ali i nekim manama, na kojima još moramo poraditi uoči početka naše zadarske skupine C Europskog prvenstva. Odigrale smo u Rumunjskoj četiri utakmice, a omjer pobjeda i poraza je 2-2. Iz susreta s jako dobrom ekipom Rumunjske možemo izvući jako puno dobrih stvari. Iako nam nije preostalo još puno vremena do Europskog prvenstva mislim da smo na dobrom putu i da trebamo još samo doraditi neke sitnice u našoj igri za koje nam je dovoljno nekoliko treninga, jer smo sve iznimno motivirane pred ovo prvenstvo.

Lucija Mlinar, njezina klupska kolegica koja igra na poziciji primačice-pucačice, dodala je:

–  Osim te četiri trening utakmice odradile smo u Rumunjskoj i nekoliko vrlo kvalitetnih treninga, i mislim da nam je to bila odlična priprema za sve ono što nas očekuje na Europskom prvenstvu. Izbornik Daniele Santarelli je jako puno rotirao cijelu ekipu, a u našoj igri je bilo boljih i lošijih stvari. No, generalno su nam ti susreti puno pomogli i dosta smo toga naučile iz njih. Fokus je bio na načinu igranja kako bi trebale izgledati i što nam je cilj na Europskom prvenstvu, pa silno motivirane jedva čekamo da natjecanja započne.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top