AktualnoEuroVolley 2021Katarina Pavičić kao posljednja, petnaesta igračica, otpala iz reprezentacije

16/08/2021

U ponedjeljak, 16. kolovoza, izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli imao je vrlo nezahvalan zadatak. Morao je tri dana pred početak Europskog prvenstva, koje za naše djevojke starta u skupini C u Zadru u četvrtak 19. kolovoza susretom protiv Švicarske (17.00), odrediti jednu prekobrojnu igračicu u sastavu.

Izbor je pao na 22-godišnju 180 cm visoku primačicu-pucačicu Katarinu Pavičić, koja je ovo ljeto potpisala za ekipu talijanske Anthea Vicenze, i gdje seli iz zagrebačke Mladosti u kojoj je provela posljednje četiri sezone.

Stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Frane Žanić, ovako je prokomentirao izbornikovu odluku:

–  Bilo je to na neki način i logično rješenje, obzirom da je izbornik imao tijekom priprema pet igračica na poziciji primačice-pucačice. Bilo je za očekivati da jedna od njih nažalost bude ta prekobrojna. Između Laure Miloš, Karle Klarić, Matee Ikić i Lucije Mlinar izbornik Santarelli se odlučio za Katarinu Pavičić.

Katarina je već napustila pripreme u Zadru, pa iako pomalo tužna, na odlasku je rekla:

–  Dala sam sve od sebe na pripremama, i ne žalim što sam cijelo ljeto provela trenirajući. Konkurencija na mojoj poziciji bila je strahovito velika, a mislim da su kraju presudili prijem servisa i obrana, jer u napadu smo po meni vrlo izjednačene. Naravno da mi nije drago, no svjesna sam svojih godina i nedovoljnog iskustva, i ovo mi je samo još veći motiv da se u budućim akcijama nametnem izborniku kao standardna reprezentativka. Odradila sam kompletnu Zlatnu europsku ligu što mi je bilo nemjerljivo iskustvo, a sada ću se najprije malo odmoriti a onda se priključiti treninzima u mom novom klubu u Vicenzi. U Italiji ću ionako biti bliže oku izbornika Santarellija. Mojim reprezentativnim suigračicama želim svu sreću na Europskom prvenstvu, biti ću svim srcem uz njih i navijati.

Dakle, za Hrvatsku će na Europskom prvenstvu igrati ovih 14 reprezentativki: Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top