Odbojka na pijeskuZavršena 1. hrvatska liga u odbojci na pijesku za sezonu 2021

17/08/2021

NASLOVI PONOVO ZA SIGET I OPATIJU

Treće okupljanje održano je početkom mjeseca (31.7.-1.8.2021.), na predivnoj plaži Valkane, u Puli. U zabavnoj  i pozitivnoj atmosferi domaćina iz HAOK Žal Banjole odigrana su čak 4 kola koja su nam donijela mnogo zanimljivih događaja putem sjajnih mečeva.

U ženskoj konkurenciji, borba za pozicije je bila prisutna između KOP Retfala i KOP Opatija za šestu poziciju u kojoj je Opatija odigrala odlične susrete i iznenadila s 4 osvojena boda. Razigrani ŽKOP Jarun je pobjegao Čakovcu i sustigao trećeplasirani Žnjan.  HAOK Banjole su imale rekord ženskog okupljanja sa 7 pobjeda i pobjegle Žnjanu u borbi za drugo mjesto. AOK Osijek je ostao na začelju bez bodova, a KOP Siget sa šest novih bodova, standardno u vodstvu s ozbiljnim namjerama obrane naslova.

U muškoj konkurenciji je jedina promjena bila između KOP Zagreba i KOP Retfale. Zagreb je s četiri osvojena boda prestigao Retfalu i zauzeo četvrto mjesto. Derbi između Opatije i Sigeta je ponovljen remijem, ali Opatijci su s najviše osvojenih bodova kod seniora (sedam) ipak iskusnije odradili Pulsko okupljanje i pobjegli na tri boda prednosti.

U Novalji je  proteklog vikenda (14.-15.8.2021.) odigrano posljednje četvrto okupljanje gdje su odigrana tri kola. Odlični susreti klubova su obilježili ovo okupljanje kao pravu odbojkašku poslasticu za kraj sezone. Vodeći klubovi su odgovorno zadržali prednost dok se u sredini tablice vodila žestoka borba.

U ženskom dijelu poredak je ostao isti osim što su cure iz Opatije uspjele s bodom prednosti prestići KOP Čakovec u borbi za peto mjesto. Pehar ponovo putuje u Zagreb. KOP Siget osvaja naslov državnih prvakinja s 25 bodova (11 pobjeda, 3 neriješena susreta) ispred odličnog HAOK Žal Banjole (21 bod; 8 pobjeda, 5 neriješenih i 1 izgubljeni susret) i sve boljih trećeplasiranih cura iz KOP Žnjana (18 bodova; 7 pobjeda, 4 izgubljena i 3 izgubljena susreta). Nastupalo je osam ekipa (KOP Siget 25, HAOK Žal Banjole 21, KOP Žnjan 18, ŽKOP Jarun 17, KOP Opatija 12, KOP Čakovec 11, KOP Retfala 8 i AOK Osijek 0).

Muškarci uglavnom isto tako drže do svojih pozicija. Iznenadili su dečki iz MOK Umaga koji su se, svojom odličnom igrom i lošijem izdanju klubova ispred njih, popeli s predzadnjeg na četvrto mjesto u samo jednom okupljanju. KOP Opatija po treći put zaredom odnosi pobjednički pehar na Kvarner s osvojenim 21 bodom  (9 pobjeda i 3 neriješenih susreta), dok je drugi KOP Siget s 19 bodova (7 pobjeda i 5 neriješenih susreta), a treći je bio KOP Žnjan s 13 bodova (4 pobjede, 5 neriješenih i 3 izgubljena susreta). Nastupalo je 7 ekipa (KOP Opatija 21, KOP Siget 19, KOP Žnjan 13, MOK Umag 10, KOP Zagreb 9, KOP Retfala 7 i HAOK Žal Banjole 5).

Čestitamo svima na uspješno odrađenoj sezoni i nadamo se kvalitetnom radu i sljedeće sezone. Puno je novih, mladih lica bilo prisutno što pokazuje sve veći interes te dodatno podizanje kvalitete samog prvenstva. Posljednji će dogodine morati zaraditi novu šansu putem druge lige, dok se prvoligašima priključuje KOP Vrapče s ženskom i muškom ekipom kao ovogodišnji pobjednici druge lige.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top