AktualnoEuroVolley 2021I Slovačka stradala 3:0 od moćne Hrvatske

22/08/2021

Treća pobjeda Hrvatske u nizu, u zadarskoj skupini C Europskog prvenstva, pobjeda kojom je osiguran ulazak u drugi krug natjecanja i osmina finala. Nakon Švicarske i Bjelorusije u trećem je susretu stradala i Slovačka. Kao i u prethodnim susretima Hrvatice nisu suparnicama puno ponudile niti u jednom meču, dobivši svaki s 3:0. Ovoga puta bilo je 25:21, 25:14 i 25:13.

Ono što je svakako bilo najvažnije u ovom meču je prvi set, u koji kao da su reprezentativke Hrvatske ušla nedovoljno zagrijane, ili ih možda protivnice nisu dovoljno motivirale. Nekako su mlako krenule od starta, s lošom obranom, prepustivši inicijativu Slovakinjama. Koje su uzele ponuđeno, puno koristile poene blok-autom, i u jednom trenutku opasno zaprijetile da će osvojiti prvi set. Izbornik Hrvatske Daniele Santarelli stoga je bio prisiljen pozvati dva time outa, kod 16:12 i 18:12 za Slovačku.

Tek nakon druge minute odmora proradila je njegova ekipa, tada je i umjesto Matee Ikić na poziciji primačice-pucačice ušla Lucija Mlinar i ostala do kraja susreta u terenu.

“Ovo je treća utakmica u skupini i bodovno smo napravili rezultatski naš cilj. Da otvorimo turnir i da pobijedimo prve tri ekipe. Vjerujem da su Mađarska i Italija dvije ekipe koje su ispred nas jače od ovih ekipa do sada. Zadovoljna sam iako imamo još prostora za napredak. Ono najbitnije je da skupljamo bodove te idemo u nove pobjede.” – izjavila je nakon utakmice Lucija Mlinar.

Spojile su Hrvatice u finišu prvog seta nekoliko dobrih blokova (5 u prvom setu), proradila je i kapetanica Samanta Fabris ubojitim smečevima u napadu, a uz Karlu Klarić koja je zamijenila Božanu Butigan na servisu kod 21:21 i pojačala obranu, hrvatske su odbojkašice privele susret mirno kraju.

“Današnja utakmica bila je nešto teža nego prijašnje utakmice. Slovačka je dosta dobro povela prvi set što nam je učinilo malu paniku te smo bile prisiljene krenuti u spašavanje prvog seta. Mislim da smo se jako dobro snašle kao ekipa te smo našle svoj put natrag da pobijedimo prvi set. Sljedeća dva seta je bilo slično te smo se uvijek vraćale i zasluženo pobijedile.” – zaključila je nakon susreta Karla Klarić.

U nastavku se igra Slovačke raspala, a Hrvatice su rasle iz poena u poen, pa je drugi set završio s uvjerljivih 25:14, a treći s 25:13, za 77 minuta čiste igre.

Zanimljiv je bio raspored statističkih brojki na kraju. Čak četiri Hrvatice napravile su 11 poena, Butigan, Mlinar, Fabris i Miloš, a izrazita je bila i snaga Hrvatske u bloku, 12 poena prema 5 Slovačke te napadu (43 Hrvatska, 29 Slovačka).

“Utakmicu smo počeli jako loše. Jako smo dobro proučili ekipu Slovačke. Naše igračice bile su spremne za današnji meč, no u igru smo ušli jako loše, pogotovo u obrani. Nakon izmjene, kada je ušla Lucija Mlinar, koja je danas igrala jako dobro, u ekipi su se stvari počele mijenjati na bolje. Nakon prvog seta naša igra se poboljšala i postala jednostavnija. Tada smo počeli igrati našu pravu igru te nam se i obrana poboljšala. Mišljenja sam da smo danas odigrali jedan jako dobar meč. Sretan sam reakcijom naše ekipe jer nije se lako oporaviti kada nam igra nije najbolja. Ovo nije prvi put da naše igračice pokažu da mogu dati najbolje od sebe. Sretan sam zbog današnje pobjede, ali i ukupne treće pobjede zaredom na ovome natjecanju. To definitivno doprinos dobroj energiji u našoj ekipi” – izjavio je nakon utakmice Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top