AktualnoReprezentacijeHrvatska muška reprezentacija odigrala je dva prijateljska susreta s Turskom u pet setova

23/08/2021

U nedjelju se hrvatska muška odbojkaška reprezentacija vratila iz Istanbula, s trećeg pripremnog prijateljskog ogleda, ovoga puta protiv turske izabrane vrste. Nakon tri meča s Bugarima, gdje su hrvatski reprezentativci polučili dvije pobjede i jedan neriješen ishod te ogleda sa Slovencima, uz jedan egal i dva poraza, uslijedile su i dvije utakmice s Turcima. Obje odigrane u pet setova, i obje na kraju završile s 3:2 za domaćine.

No, rezultat je u ovom slučaju najmanje važan, već način kako se igralo, a potvrđuje to i jedan od naših stožernih igrača, 203 cm visoki 27-godišnji korektor Leo Andrić.

–    Dobro smo igrali, i to je najvažnije, čak smo možda u prvom susretu i mi mogli slaviti, jer smo vodili s 2-1 u setovima, no bilo je to nakon dugotrajnog puta pa nas je malo umor savladao na kraju. Općenito nam nedostaje malo svježine, jer smo dugo već na pripremama, mjesec i pol dana, puno treniramo i osjeća se taj lagani zamor. Ali, obzirom na studiozan rad izbornika Emanuelea Zaninija ne dvojim da sada, nakon ovih pripremnih susreta i pred početak Europskog prvenstva koje za nas starta susretom protiv Njemačke u Talinu 3. rujna, neće poraditi na našoj svježini.

Leo, kao uostalom i svi ostali reprezentativci, ističe dobar rad na pripremama koji se vidi i u odrađenim prijateljskim utakmicama.

–  Baš lijepo igramo, jako sam zadovoljan, momčad odlično izgleda i puni samopouzdanja idemo na EP. Ima tu još nekih pogrešaka, dogode se ‘crne rupe’ u pojedinom setu, ali sve manje i sve rjeđe. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo biti potpuno spremni i odmorni za početak EP.

Koje će biti iscrpljujuće, jer im je ždrijeb namijenio tri susreta u prva tri dana, redom Njemačka, Latvija i olimpijski prvak Francuska.

– Težak raspored, no tako je kako je, pripremamo se za to. I kad je već tako ispalo, onda je dobro da su favoriti skupine i jedan od pretendenata na medalju Francuzi treći dan, uoči dana odmora. Mislim da bi mi mogli na ovom EP napraviti dobar rezultat, u svakom slučaju, otići u drugi krug, najmanje u osminu finala –  rekao je na kraju Leo Andrić koji je slobodan dan iskoristio za ishođenje ruske vize jer je slijedeće sezone potpisao za jaki Nizhny Novgorod, za koji već 19. rujna ima premijeru u ruskom Kupu.

Izbornik Zanini je prije puta u Istanbul odredio putnike za EP, 14 igrača. Kao posljednji otpao je primač-pucač Marino Marelić.

Organizatori igre: Bernard Bakonji i Tsimafei Zhukouski

Dijagonale: Leo Andrić i Ivan Raič

Primači-pucači: Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković

Srednji blokeri: Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Dominik Brčić i Tomislav Mitrašinović

Liberi: Sven Šarčević i Hrvoje Pervan

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top