AktualnoEuroVolley 2021Izbornik i kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije podijelili dojmove o EuroVolleyW 2021 u Zadru

26/08/2021
19.08.2021., SC Visnjik, Dvorana Kresimir Cosic, Zadar – Europsko odbojkasko prvenstvo 2021 za zene – CEV EuroVolley Women 2021, skupina C, Hrvatska – Svicarska.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg poraza od reprezentacije Italije, hrvatske odbojkaške reprezentativke sumirale su dojmove o natjecanju EuroVolley 2021 skupine C kojoj je domaćin Hrvatska i Grad Zadar te u kojem su provele posljednja gotovo četiri mjeseca pripremajući se za ovaj turnir.

 

“Početkom ljeta imali smo cilj, a on je bio stići do drugog mjesta u skupini. Po mom mišljenju ovo je naš najbolji rezultat. Ovo je realnost, pokazali smo našu igru. Naš cilj bio je stići do prvog mjesta između ekipa koje nisu na najboljem nivou. To smo i ostvarili te smo sretni zbog toga. Pobjeđivali smo bez izgubljenog seta ekipe koje nisu na najvišem nivou igre. Sretni smo ovim krugom natjecanja jer smo pokazali neke zaista dobre trenutke u igri. No, neke naše pogreške su kontinuirane. Ukoliko želimo biti na boljoj razini, moramo igrati s ekipama koje su na višoj razini igre od naše. Jučerašnji poraz od Italije teško smo prihvatili, jer nije lako izgubiti nakon četiri uzastopne pobjede. Italija je u zaista u najboljoj formi i sretni smo što smo imali mogućnost odigrati s njima meč. Naš posao nije gotov. Moramo odigrati važan meč protiv Rusije u nastavku natjecanja. Počinjemo se fokusirati na njih koji su također jaka ekipa. Ponosni smo i sretni ovime što smo do sada pokazali, no imamo još dosta posla.” – otkrio je Daniele Santarelli, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije.

 

Hrvatske odbojkašice već sutra nastavljaju svoj put ka što boljem plasmanu te putuju za Beograd na nastavak EuroVolley 2021.

 

“Od početka ljeta pa kroz cijelu Zlatnu europsku ligu, koja nam je bila jako dobra priprema za EuroVolley 2021, cilj nam je bio drugo mjesto u skupini. To smo i ostvarili. Znali smo od početka da je Italija na jednom višem nivou od svih ekipa koje su u našoj skupini. To su i pokazale, iako su došle malo demoralizirane nakon Olimpijskih igara. No, ova grupa poslužila im je za povratiti samopouzdanje koje im je nedostajalo. Mi smo zadovoljni i spremamo se za dalje. Ponosna sam na svoju ekipu. Kroz ova četiri mjeseca znalo je biti teških trenutaka, ali i onih ljepših. Sretna sam da sam upravo s njima mogla dijeliti sve. Moram pohvaliti sve igračice. Ima igračica u ekipi kojima je ovo prvo veliko europsko natjecanje i prvenstvo na kojem igraju te koje su po prvi put na ovakvom ozbiljnom reprezentativnom natjecanju. Dobro sam odradile prvi dio te smo sretne jer vidimo da imamo mjesta za dodatni napredak. Znam da možemo još bolje i na tome još radimo. Vrijeme koje smo provele ovdje u Zadru, koji je meni osobno jedan od omiljenih u Hrvatskoj, olakšalo nam je pripreme. Bilo nam se lakše opustiti i barem na slobodne dane uz more zaboraviti na sportske obaveze.” – zaključila je Samanta Fabris, kapetanica ženske odbojkaške reprezentacije.

 

Za Hrvatsku na EuroVolley 2021 igrale su Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

 

 

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top