AktualnoEuroVolley 2021Hrvatska muška reprezentacija otputovala je u Talin na #EuroVolleyM

01/09/2021

Hrvatski odbojkaši, nakon provedenih sedam tjedana na pripremama u Osijeku, jutros su u Zagrebu odradili posljednji trening prije leta za Estoniju u Tallinn gdje igraju na Europskom prvenstvu. Prvu utakmicu u skupini D Hrvatska će igrati u petak, 3. rujna  u 17 sati protiv reprezentacije Njemačke.

“Na Europsko prvenstvo dolazimo maksimalno spremni. Poznajemo sve igrače protiv kojih igramo pa nas nitko ne može iznenaditi. Imali smo jake pripreme, atmosfera u ekipi je odlična stoga mislim da smo zaista spremni dati svoj maksimum. Našu reprezentaciju oduvijek je krasilo zajedništvo i borbeni duh te je to jedno od najjačih oružja s kojim idemo na Europsko prvenstvo.” – istaknuo je kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski te dodao: “Pratili smo odlične nastupe naših kolegica iz ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu i to nam je dodatni motiv za dobre rezultate.”

Domaćini odbojkaškog EP-a poljski su gradovi Gdanjsk, Krakov i Katovice, finski Tampere, češka Ostrava te estonski Tallinn u kojem će Hrvatska igrati susrete u skupinama protiv domaćina Estonije, Francuske, Njemačke, Latvije i Slovačke. Težak i naporan tempo treninga i utakmica je pred našim odbojkašima. No, spremni dočekuju prvu utakmicu protiv Njemačke.

 

“Iza nas je period dobrih priprema. Zahvalni smo na prekrasnom domaćinstvu u Osijeku. Bilo nam je zaista lijepo te im od srca hvala. Srećom, svi igrači su zdravi, a atmosfera je odlična.” – ističe izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Emanuele Zanini te dodaje: “Samo četiri igrača imaju iskustvo nastupa na ovakvom natjecanju stoga je za većinu ovo jedan novi izazov. Prva utakmica s jakom reprezentacijom Njemačke svakako je vrlo važna. Znamo da će to biti vrlo težak susret. No, dat ćemo sve od sebe.”

Za Hrvatsku igraju Tsimafei Zhukouski, Bernard Bakonji, Marko Sedlaček, Ivan Raič, Filip Šestan, Sandro Dukić, Sven Šarčević, Hrvoje Pervan, Kruno Nikačević, Leo Andrić, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Tomislav Mitrašinović i Dominik Brčić. Stručni stožer čine izbornik Emanuele Zanini, pomoćni treneri Tomislav Ćošović i Davor Hrelja, statičar Matteo Morando, fizioterapeut Luka Penga i team manager Iva Bule.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top