AktualnoReprezentacijeTomislav Mitrašinović puno očekuje od svoje prve inozemne sezone u Italiji

22/09/2021

Jedan od ponajboljih hrvatskih mladih odbojkaških reprezentativaca, 21-godišnji 206 cm visoki Tomislav Mitrašinović, po povratku s Europskog prvenstva dobio je nekoliko slobodnih dana za rekuperaciju i pripremu za novu sezonu. Za njega iznimno zahtjevnu, jer će po prvi puta u karijeri nastupati za neki inozemni klub.

I to ne bilo koji klub, niti u bilo kojoj državi. Tomislav je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom Vero Volley Monza, u kojem talentirani Hrvati nisu rijetkost. Tamo su igrali i Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič i Marko Sedlaček, također potekli iz zagrebačke Mladosti odakle se i Tomislav otisnuo u svoju prvu inozemnu avanturu.

O svojim prvim iskustvima u Monzi Tomislav kaže:

–  Tek se upoznajem s klubom i svim osobama u klubu, kao i s igračima i stručnim stožerom. Za mene je ovo sve novo, ali veselim se baš tom izazovu. Sve što sam do sada vidio jako mi se sviđa, dvorana posebno, i sve što je na raspolaganju u njoj te smještaj u odvojenom dijelu hotela gdje mi igrači imamo apartmane. Svi se u klubu silno trude biti mi na usluzi prvih dana, a ja već polako savladavam i prve riječi talijanskog jezika, što mi za početak jako dobro ide.

Sigurno su mu i njegove reprezentativne kolege koje su prošle kroz Monzu dale pokoji savjet kako najlakše prebroditi prve dane u klubu.

–  Puno su mi pomogli svojim savjetima i Tsimafei, i Marko i posebno Ivan, kojega zovem Ćaća, jer je stariji i iskusniji od mene, a i bili smo cimeri cijelo ljeto u reprezentaciji. Od njega sam posebno puno naučio, jer igra i na mojoj poziciji korektora. Naučio sam puno na igračkom, ali i na ljudskom planu, njegovi savjeti su od iznimne važnosti.

Spomenuli ste poziciju korektora, koju ćete igrati u Monzi, iako ste zapravo lani u Mladosti, kod trenera Zanijnija, drugi dio sezone odigrali kao srednji bloker, a također i u reprezentaciji ovo ljeto. Hoće li vam prilagodba na korektora nakon skoro godinu dana biti problem?

– Nadam se da neće, iako će definitivno biti nešto teže ući u sezonu nego li da sam to igrao cijelo vrijeme. Ovako će možda biti i malo više upala jer su drugačije kretnje, drugačiji dolazak na loptu i skok…  Ali, ne žalim se, jer me izbornik Zanini ove godine u reprezentaciji vidio baš na srednjem blokeru, obzirom da su na poziciji korektora bila dva naša vrhunska igrača, Leo Andrić i Ivan Raič, pored kojih ja još uvijek nemam šanse. No, ovako sam imao prilike trenirati s njima, učiti od njih, biti u sastavu reprezentacije koja je napravila sjajan, povijesni rezultat, i nemam za čime žaliti. Baš naprotiv, ovo ljeto je za mene bio veliki dobitak. Odlično sam trenirao, u dobroj sam formi, uspio sam se i malo odmoriti, i sada jedva čekam u Monzi se pokazati u najboljem svjetlu – reći će na kraju Tomislav Mitrašinović, koji će ispred sebe na poziciji korektora imati njemačkog reprezentativca mađarskog porijekla Georga Grozera, koji u svojoj 37-oj godini još uvijek igra na visokom nivou. No obzirom na razliku u godinama u klubu su zasigurno razmišljali na duže staze pa će i Tomislav dobivati dosta prilika za isticanjem…

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top