AktualnoEuroVolley 2021Nagrada CEV-a Hrvatskom odbojkaškom savezu za organizaciju EuroVolleya 2021

26/09/2021

U velebnom ljubljanskom dvorcu u starom gradu održana je u petak navečer odbojkaška gala svečanost Europske federacije CEV, na kojoj je odrađen i ždrijeb ovogodišnje Lige prvaka. Ova 2021. godina, iznimno zahtjevna zbog svjetske pandemije Covida 19, na kraju je cijelu odbojkašku obitelj, sportaše, trenere, nacionalne saveze, klubove i dužnosnike, učinila ponosnom zbog do sada neviđenih uspjeha.

Na svečanosti su dodijeljene i nagrade najboljima za 2021. godinu, od odbojkaša i odbojkašica, do trenera ali i onih koji su se istaknuli u promociji odbojke u Europi. Tako je Hrvatski odbojkaški savez nagrađen za sjajnu organizaciju EuroVolleya 2021,uz nacionalne saveze Srbije, Rumunjske i Bugarske kao suorganizatore. Nakon uistinu revolucionarnog koncepta uvedenog na prošlom europskom prvenstvu 2019. godine, s osam zemalja organizatora, po četiri za muškarce i žene, na ovom se EP-u pokazalo koliko je to bila sjajna ideja. U muškoj su pak konkurenciji nagrađeni kao organizatori nacionalni savezi Poljske, Češke, Estonije i Finske. Na svečanosti je i posebno istaknut rekord svih vremena u ženskoj odbojci što se gledatelja tiče, kada je finalnu utakmicu između Srbije i Italije u Beogradu s tribina pratilo nevjerojatnih 20.565 navijača.

Gala večeri i Ljubljani prisustvovao je i stručni tajnik HOS-a Frane Žanić, koji je nakon dodjele ove nagrade kratko rekao:

„Drago nam je da primijećen i nagrađen veliki trud svih ljudi koji su sudjelovali u organizaciji i koji su doprinijeli da ovaj EuroVolley uspije. Veliki obol tome dali su i grad Zadar, Republika Hrvatska i Hrvatski odbojkaški savez. Uz zajedničku pomoć svih sudionika Hrvatska se još bolje pozicionirala na europskoj odbojkaškoj mapi.“

Gala večeri nažalost nije mogao prisustvovati i predsjednik CEV -a Aleksandar Boričić, koji je poslao toplu poruku svim dionicima ističući kako europska odbojka nikada nije bila tako jaka i nastupala na višoj razini:

“Europski timovi osvojili su šest od 12 medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., a nedugo nakon Igara u Japanu imali smo 40-ak dana neprekidnog natjecanja na visokoj razini u čak devet zemalja i 12 gradova na ovogodišnjem EuroBeachVolleyu i EuroVolleyu. Unatoč ovogodišnjem ogromnom uspjehu, moramo i dalje nastaviti vrijedno raditi kao jedan tim kako bismo promijenili percepciju našeg sporta i dodatno podigli njegovu razinu u svim kategorijama. ”

Uz nacionalne saveze, organizatore EuroVolleya, dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Najbolji igrač u ovoj godini je Francuz Earvin Ngapeth a najbolja igračica je Talijanka Paola Egonu, koju u klubu Conegliano, gdje igra i naša reprezentativka Božana Butigan, trenira hrvatski izbornik Daniele Santarelli.

Najbolji trener odbojkaša je Francuz Laurent Tillie a odbojkašica Srbin Zoran Terzić.

Najbolji odbojkaši na pijesku su Norvežani Anderas Mol i Christian Sorum, a odbojkašice Joana Heindrich i Anouk Verge-Depre. Najbolji trener pijeskaša je Norvežanin Kare Mol, a nagradu za životno djelo dobio bivši igrač, trener i sudac, Grk Thanassis Beligratis.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top