AktualnoReprezentacijeLibero hrvatske reprezentacije Nikolina Božičević osvojila je srebro u rumunjskom Superkupu igrajući za CSM Targoviste

02/10/2021
19.08.2021., SC Visnjik, Dvorana Kresimir Cosic, Zadar – Europsko odbojkasko prvenstvo 2021 za zene – CEV EuroVolley Women 2021, skupina C, Hrvatska – Svicarska.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Libero hrvatske odbojkaške reprezentacije, 26-godišnja Nikolina Božičević, već se okitila srebrom, iako nova sezona gotovo da i nije počela. Naime, Nikolina je u rumunjskom Superkupu igrajući za ekipu CSM Targoviste u finalu izgubila od ekipe Alba-Blai s 1:3. Nažalost, nisu uspjele ona i njezine suigračice pobijediti u finalu, pa ni Nikolina dan kasnije nije bila najboljeg raspoloženja, no svjesna je ipak da je sezona tek počela i da je ovo zapravo odličan rezultat.

“Niti jedna ekipa još nije u punoj formi, tako da zapravo nismo niti znale što očekivati od finala. Pogotovo što smo dosta promijenile ekipu u odnosu na prošlu sezonu, puno je tu mladosti, potentne, ali ipak ne toliko dovoljno iskusne. Uglavnom, mislim da će sezona biti dobra, dobro radimo, imamo dobru ekipu, i vjerujem da ćemo dostići ciljeve koje smo si postavili, a to je doći u play off prvenstva, među četiri najbolje ekipe u Rumunjskoj.”

Nikolina je na pripreme svog novog rumunjskog kluba stigla u dobroj formi, puna snage, jer je cijelo ljeto provela na pripremama hrvatske reprezentacije, ali…

“Ali ne i u igračkoj formi, jer nažalost nisam imala minutažu u reprezentaciji na utakmicama. Trenirala sam odlično, ali nisam dobila priliku igrati.”

Izbornik Santarelli joj je rekao razlog?

“Ne, nismo razgovarali o tome, to je njegova odluka i ja to poštujem. Naravno da mi je osobno žao što nisam dobila priliku i zaigrati, ali ne žalim se, čast mi je biti u sastavu reprezentacije. Uvijek u nacionalnom dresu dajem sve o sebe, dio sam ekipe i sretna što mogu pomoći, makar i na treninzima”, reći će kratko Nikolina koja se nakon Mađarske i Finske trenutno skrasila u Rumunjskoj.

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top