AktualnoOstaloHrvatski izbornik Santarelli i reprezentativka Butigan osvojili talijanski Superkup

04/10/2021
19.08.2021., SC Visnjik, Dvorana Kresimir Cosic, Zadar – Europsko odbojkasko prvenstvo 2021 za zene – CEV EuroVolley Women 2021, skupina C, Hrvatska – Svicarska.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Daniele Santarelli, izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, i srednja blokerica našeg nacionalnog tima Božana Butigan, startali su trofejom u ovogodišnjoj sezoni 2021/22. U finalu talijanskog Superkupa, ekipa Imoco Volley Conegliano, aktualne prvakinje Europe, Italije, talijanskog Kupa i Superkupa, savladale su u Modeni, u legendarnom PalaPaniniju, ekipu Novare s 3:1 (23:25; 27:25, 25:15; 26:24). Ovo im je četvrti Superkup za redom, a ukupno peti. Vrijedi još dodati da je ovo 65.pobjeda za redom Santarellijeve ekipe Imoco Volley Conegliano.

Čak ni neke ozljede ključnih igračica i uključivanje u ekipu nekih novih igrača, što je uvijek delikatna faza na svakom početku sezone, nisu zaustavili žuto-plavi bojni brod iz Conegliana.

Daniele Santarelli, sretan zbog pobjede, nakon susreta je rekao:

“Bio je to dobar meč, ali ne i savršen, što je i normalno na početku sezone jer su ekipe tek nedavno počele trenirati zajedno. Vrlo smo sretni zbog pobjede. Znao sam da ćemo imati mnogo poteškoća, jer je Novara izgradila jaku ekipu s mnogo alternativa. Zato i nismo mogli biti na sto posto naših mogućnosti, još smo vrlo daleko od onoga što naša ekipa može pokazati. Uzgred, konačno vidjeti neka poznata lica na tribinama, i naše navijače, bilo je prekrasno.“

 

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top